Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πολιτίδης Χρήστος: Εορδαία Δημοτικές Εκλογές 2023 – Προβλέψεις, Δυνάμεις, Συσχετισμοί, κέρδη και ζημίες των Παρατάξεων

Πολιτίδης Χρήστος: Εορδαία Δημοτικές Εκλογές 2023 – Προβλέψεις, Δυνάμεις, Συσχετισμοί, κέρδη και ζημίες των Παρατάξεων

  • Κλείνουμε 2 (31 Αυγούστου 2021) Έτη από την στιγμή ανάληψης της Τοπικής Εξουσίας από τον κύριο Πλακεντά και φυσικά τον Εταίρο του, τον κύριο Καραβασίλη Ιωάννη.

Ο χώρος που εκφράζει ο κύριος πλακεντας είναι ο διχοτομημένος γαλάζιος χώρος της Νέας Δημοκρατίας, αυτός διεκδίκησε το κομμάτι της κεντροδεξιάς.

Τσίμπησε λιγάκι από την κεντροαριστερά, λιγάκι από τον κεντρώο χώρο και έφτασε στο 38 και κάτι τοις εκατό.

Το μέγα πλεονέκτημα του ήταν το χαμηλό πολιτικό προφίλ, το οποίο τον ευνόησε  στην καριέρα του αλλά και του έδωσε τον θώκο του Δημάρχου.

Η αποτίμηση 2 χρόνων άσκησης της εξουσίας είναι αρνητική, το πλεονέκτημα του μετριοπαθούς προφίλ άρα και της αντίστοιχης πολιτικής φυσιογνωμίας της Δημοτικής Εξουσίας της Εορδαίας μετετράπη σε κατάρα.

Η μεγαλύτερη καταστροφή από καταβολής ίδρυσης της Πόλεως έγινε με το κλείσιμο της ΔΕΗ. Ο Δήμαρχος ήτο ανύπαρκτος με χλιαρές δηλώσεις διαμαρτυρίας.

Έλεγε δεν θα το επιτρέψω με χαμηλότατους πολιτικούς ήχους και κάθε φορά που δεν το επέτρεπε ερχόταν καινούργια τοπική συμφορά, Εθνικού μάλιστα μεγέθους.

Να σας θυμίσω και την Πυροσβεστική.

Επειδή έχω πολλούς φίλους από τον χώρο της Ν.Δ., εκεί έχει ζυμωθεί η άποψις ότι πληρώνει και αυτός και η Πόλις την εμπλοκή του με τον κύριο Πάνο Καμένο, υπάρχει μια απομόνωση του στα Περιφερειακά όργανα άσκησης της εξουσίας στην Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως και στην κεντρική εξουσία.

Έχει ήδη καταναλώσει το ήμισυ της θητείας του και η κλεψύδρα για το υπόλοιπο ήμισυ έχει γυρίσει ανάποδα, δεν διαφαίνεται να αφήνει ως παρακαταθήκη κάποιο σοβαρό μεγάλο έργο ή κάποια πρωτότυπη ιδέα που θα μετεξελιχθεί σε πνοή ανάπτυξης διά την περιοχή.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε την ικανότητα του σχήματος του, το οποίο κινείται κάτω του μετρίου, τόσο σε επίπεδο ιδεών και πολιτικής συγκρότησης όσο και παραγωγής καινοτόμων ιδεών για την Εορδαόα.

Την εμπειρία που ο ίδιος απέκτησε στην πολυετή παραμονή του στην αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε να την μεταλαμπαδεύσει στα στελέχη του.

Η Αντιπολίτευσις αποτελεί ένα ετερόκλιτο, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό σύνολο.

Η κυρία Τερζοπούλου έκφρασε το βαθύ γαλάζιο χώρο, ιδεολογικά τουλάχιστο έτσι κινήθηκε, αυτό το κρίνω ως αριστερός αναλυτής, αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της στη διεκδίκηση του Δημαρχιακού Θώκου, συγκίνησε ίσως ένα συντηρητικό ακροατήριο εντός της Εορδαίας που έχει ασφαλώς και σχέση με την Εκκλησία, αλλά έκανε το κεντρώο κομμάτι των ψηφοφόρων να ανατριχιάσει με ορισμένα πράγματα που έλεγε προεκλογικά και φυσικά πόλωσε την κατάσταση με τους αριστερούς ψηφοφόρους (όπως ο υποφαινόμενος δηλαδή εγώ), να στραφούν μαζικά την δεύτερη Κυριακή προς τον κύριο Πλακεντά.

Ενθυμούμαι εκείνο το αρνητικό ευφυολόγημα για εκκλησιαστικά φεστιβάλ ως πολιτιστικό δρώμενο που κανείς δεν κατάλαβε το νόημα του.

Η κυρία Τερζοπούλου είναι ευφυής, ικανή, με ωραία απαστράπτουσα παρουσία, πολύ ωραίο λόγο, αλλά μάλλον το έλλειμμα συνδικαλιστικής εμπειρίας την οδήγησε σε αρνητισμούς.

Αν έκανε άνοιγμα στον κεντρώο χώρο, με κεντρώο προφίλ, θα ψαλίδιζε τον κύριο Πλακεντά και σίγουρα θα άφηνε ανοιχτό το παιχνίδι στην δεύτερη Κυριακή.

Ο κύριος Κοκκινίδης και αυτός είναι ένα λαμπερό όνομα και πρόσωπο, είναι άφθαρτος έκανε το ίδιο λάθος από την αντίθετη πλευρά όμως της κυρίας Τερζοπούλου.

Είχε την ατυχία να βρεθεί στην κακή συγκυρία με τον απόηχο του "Μακεδονικού" και τους Εθνομπαίκτες της Μητσοτακικής παρέας, οι οποίοι οργίαζαν, κάνοντας χρήση πραγμάτων με αρνητικό τρόπο που και οι ίδιοι πίστευαν και ήταν στις προγραμματικές τους αρχές.

Δεν διαχώρισε την θέση του από τον Σύριζα δημιουργώντας μια ανεξάρτητη πολιτική φυσιογνωμία Δημοτικού σχήματος, μάλιστα θύμωσε τα μάλα μαζί μου όταν πριν 1,5 χρόνο του έκανα κριτική λέγοντας (ίδιος) ότι στο ψηφοδέλτιο τα άτομα είναι από όλους τους χώρους.

Έτσι είναι προσυπογράφω , όμως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκείνα είναι τίμια αλλά να φαίνεται και τίμια. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του σχήματος νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε συνέλευση του Σύριζα.

Αυτό έκανε τους κεντρώους ψηφοφόρους να ανατριχιάζουν με την σειρά τους, και για τους κεντροδεξιούς δεν το συζητάμε!!!!

Σίγουρα εάν πρόσεχε και διαχώριζε εξ αρχής την Θέση του θα είχε 4-5 μονάδες παραπάνω.

Ο κύριος Καραβασίλης είναι ένας ευφυής άνθρωπος , προσεκτικός στο τι λέει, με μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία, ανήκει στον υγιή κεντροαριστερό χώρο ιδεολογικά, όχι στον Σημιτικό, σε συζητήσεις που είχα μαζί του μου το τόνισε πολλές φορές, κατέβηκε και αυτός με την σκιά του κόμματος του που και εδώ επίσης λειτούργησαν αρνητικά τα πράγματα.

Σκοπός κατά την γνώμη μου ήταν η καταγραφή δυνάμεων μέσα από  στον πολιτικό και κοινωνικό χώρο της περιοχής μας, που τόσο τις έχει ανάγκη το ΚΙΝΑΛ για την μελλοντική του πορεία. Παρόλο το αρνητικό κλίμα για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον χώρο που εκφράζει, απέσπασε ένα πολύ καλό ποσοστό, κατέγραψε τον χώρο του και την δυναμική ενός κομματιού της Κεντροαριστεράς ασφαλώς.

Αυτό το λέω με καλή διάθεση και όχι με αρνητισμό, στα δυο χρόνια Δημαρχίας επί Πλακεντά η Πόλις μίκραινε και ένα κομμάτι της φθοράς θεωρώ ότι ήδη πάει στον κύριο Καραβασίλη χωρίς να φταίει. Ένα κουδουνάκι έχει χτυπήσει! Ας το λάβει υπόψιν του.

Η κυρία Χόλμπα ακολουθεί κατά γράμμα την επίσημη γραμμή του κόμματος, απαρέγκλιτα και απαρασάλευτα.

Και ερχόμαστε στο διά ταύτα, τι υπάρχει στον ορίζοντα! Δυστυχώς την φθορά του Δημάρχου δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί η Αντιπολίτευσις!

Δεν αρκεί μια μάχιμη παρουσία σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που κανένας Πολίτης δεν θα παρακολουθήσει.

Η δυναμική πρέπει να αποτυπώνεται εντός της κοινωνίας, μέσω της διαλεκτικής και των ζυμώσεων.

Η κυρία Τερζοπούλου και ο κύριος Κοκκινίδης φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τους Νόμους κίνησης των Κοινωνιών.

Ευκαιρίες τους εδόθησαν αλλά έμειναν ανεκμετάλλευτες.

Επιμύθιον

Η εξουσία συνιστά  παίγνιον μηδενικού αθροίσματος, αυτή είναι η απάντησις και μάλιστα πολυπαραγοντικής εξισώσεως!!!

Υ.Γ.

Η κυβερνώσα Δημοτική Αρχή έχει την Πολυτέλεια να κάνει διακοπές. Η Αντιπολίτευσις όχι, εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή.

Αυτά είδε και κατέγραψε ο Δημοσιογράφος και συνήθως αυτούς που τους αφορούν βγάζουν πίκρα και επιθετικότητα και δεν κοιτούν την πολιτική ουσία.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021