Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το κοινωνικό μήνυμα του Συλλόγου Kαρκινοπαθών Εορδαίας κατά τον Αγιασμό στην Εκδήλωση εγκαινίων του γραφείου τους

Το κοινωνικό μήνυμα του Συλλόγου Kαρκινοπαθών Εορδαίας κατά τον Αγιασμό στην Εκδήλωση εγκαινίων του γραφείου τους

Πλήθος Κόσμου παρευρέθη στα Εγκαίνια δίνοντας το στίγμα της στήριξης του Συλλόγου από την κοινωνία.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πατήρ Αθανάσιος.

Και αμέσως μετά μίλησε για πλειάδα θεμάτων που άπτονται των Υγειονομικών Συλλόγων, για τον πόνο, την δυστυχία, την αρωγή, την παρηγορία, την στήριξη και την σημαντική συνεισφορά των Συλλόγων αυτών εντός της κοινωνίας.

Μίλησε υπέροχα, δεν θα μπορούσε κανείς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξει τόσα θέματα και να μπορέσει να τα κλείσει.

Σωστά δομημένες οι εκφράσεις, αυστηρό περιεχόμενο χωρίς παρεκκλίσεις, σωστή σύνταξη, είμαστε τυχεροί που έχουμε στην Εορδαία Κληρικούς σαν τον Πατήρ Αθανάσιο.

Τον Λόγο έλαβε ο Μαυρίδης Αντώνης ως συντονιστής της εκδήλωσης (οφείλω να αναφέρω διότι το γνωρίζω το θέμα, ο κ. Μαυρίδης είναι στον Σύλλογο ως Eθελοντής από την ίδρυση του, πάντοτε ήταν παρών σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου, σε όλες τις Διοικήσεις, γνωρίζει τα θέματα που άπτονται του συλλόγου καλυτέρα από τον καθένα).

Έθεσε το ζήτησα του τμήματος της χημειοθεραπείας, της μετεξέλιξης του σε ογκολογικό και το μείζον της περιοχής μας πλέον που είναι η Δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής.

Έτσι το ξεκίνησε: "κάνεις δεν το πίστευε τότε" κάνοντας  έμεση αναφορά στον Πάουλο Κοέλιο (Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις).

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Λυσαρίδης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κυρίου Κασαπίδη, μίλησε για την αρωγή, την στήριξη και τις ευαισθησίες της Περιφέρειας σε Συλλογικότητες που διαχειρίζονται τέτοια θέματα.

Τον λόγο έλαβε μετέπειτα ο Πρόεδρος της Κοινότητος Πτολεμαΐδος ο κύριος Ισαάκ Νικολαΐδης, μίλησε από καρδιάς αναφερόμενος στον ιδιαίτερο ρόλο των Υγειονομικών Συλλόγων και στο σημαντικό έργο που υλοποιούν στις μικρές κοινωνίες (όλοι οι άλλοι σύλλογοι έχουν έναν εύθυμο ρόλο, οι υγειονομικοί ρόλο έχουν να δώσουν πνοή και θετικό πνεύμα στα μέλλη τους και να μεταλαμπαδεύσουν την ελπίδα). Έκλεισε λέγοντας ότι αισθάνεται περήφανος ως άτομο που συμμετέχει στα κοινά, για την ύπαρξη τέτοιων συλλόγων.

Τον λόγο κατόπιν έλαβε ο κύριος Παχτσαλίδης Μάριος, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στην Εορδαία, εμφανώς συγκινημένος και άκρως αντισυμβατικός, περισσότερο διάλογο άνοιξε με τους πάντες παρά έκανε κάποια άχρωμη τοποθέτηση (Δείτε το βίντεο).

Δήλωσε χαρούμενος που γνώρισε τους ανθρώπους του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τον Γεώργιο Αράπη και τον Καραπίντσιο Βασίλειο και μάλιστα μνημόνευσε και τον τρόπο γνωριμίας μέσα από την Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας, που μέσα από την Καθαρά Δευτέρα συνενώθηκε το κομμάτι των Υγειονομικών Συλλόγων της Πόλεως και φυσικά δεν παρέμεινε σε πολιτιστικά δρώμενα η συνεργασία, δεδομένου ότι υπήρχε άμεση στήριξη μεταξύ των δράσεων των Συλλόγων σε ότι  γινόταν. Με μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά παρουσία ευχήθηκε ο Σύλλογος να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος ο κύριος Τσιμπραηλίδης, τοποθετούμενος επί όλων αυτών των θεμάτων, μίλησε για την ιδιαιτερότητα του Συλλόγου που λειτουργεί ως Δομή συμπληρώνοντας στις Δομές του Δήμου Εορδαίας:

Ο Σύλλογος μας είναι ιδιαίτερος, πέραν των δράσεων λειτουργεί και ως δομή συμπληρώνοντας τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Το έργο και η λειτουργία του Συλλόγου είναι πολυμορφική.

-Είναι χώρος ενημερώσεως των παλαιών και νέων ασθενών, για την εξέλιξη των τεχνολογιών αντιμετώπισης του Καρκίνου.

-Είναι Ενημερωτικός για το Νομικό Πλαίσιο των ευεργετημάτων της Πολιτείας.

-Είναι Υποστηρικτικός ψυχολογικά.

-Γίνονται σεμινάρια με Ψυχολόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα (εντός του Συλλόγου).

-Σεμινάρια με Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που σχετίζονται με τον καρκίνο (εντός του Συλλόγου).

-Ψυχαγωγικός με την συνεύρεση των μελών και των φίλων (εντός του Συλλόγου).

-Διενεργεί ημερίδες με σκοπό την Πρόληψη και τους τρόπους αυτής.

Ο Σύλλογος πέρασε μια καμπή, αλλά είναι και πάλι εμπρός στα γεγονότα!

Στο μέλλον που με πρόκληση διαγράφεται μπροστά μας.

Στηρίζουμε τα δικαιώματα τω καρκινοπαθών, είμαστε δίπλα τους.

Άλλωστε αυτή είναι και η ετυμηγορία της κοινωνίας!!!

Σας Ενημερώνουμε ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Eκλογοαπολογιστική Συνέλευση για την ανάδειξη του Νέου Δ.Σ. του Συλλόγου

Επιμύθιον

Υπήρξε Kοινωνικό Mήνυμα, και το κατέγραψε ο Παλαιότερος ίσως εντός του Συλλόγου Καρκινοπαθών, ως Εθελοντής που φέρει Δημόσιο λόγο, o Αντώνης Mαυρίδης και αυτό είναι η Ογκολογική Κλινική.

Αυτή είναι και η ουσία. Είναι αίτημα της Κοινωνίας, του Λαού, των Καρκινοπαθών που καθώς χαροπαλεύουν ταλαιπωρούνται αφάνταστα με άσκοπες μετακινήσεις και με υπέρμετρο βαθμό εξόδων, σε αφιλόξενα περιβάλλοντα.

Αυτά είδε και κατέγραψε ο Δημοσιογράφος, στην Εκδήλωση του Συλλόγου καρκινοπαθών.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021