Κυριακή 16  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σε πύρινο κλοιό η χώρα, τεράστια καταστροφή!!!

Σε πύρινο κλοιό η χώρα, τεράστια καταστροφή!!!

Εικόνες αποκάλυψης στην Αττική με πολλά καμένα σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους να έχουν γίνει στάχτη. Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια με αρκετούς οικισμούς να εκκενώνονται
Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες.
Σπίτια και περιουσίες συνεχίζονται να καίγονται, ενώ κάτοικοι εγκλωβίστηκαν με ορισμένους να παθαίνουν δύσπνοια.
Κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση στα ανατολικά του λεκανοπεδίου. Προειδοποίηση της ΕΥΔΑΠ σε 13 περιοχές
Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια. Εστίες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια, Κω και Ρόδο.
23:10 Λίμνη Εύβοιας: Η θάλασσα σταμάτησε τις φλόγες
Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα Δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια αφού στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος. Eκατοντάδες άνθρωποι δεν έχουν πού να περάσουν το βράδυ, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία.
 
Η φωτιά κατέβηκε με μεγάλη δύναμη από το βουνό και μπόρεσε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές. Λίγο πριν οι πυροσβέστες συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους έδωσαν μεγάλη μάχη και δεν επέτρεψαν να περάσουν οι φλόγες στον οικισμό Χρόνια 2 χιλιόμετρα μετά τον οικισμό Σηπιάδα.
 
Τρία μέτωπα
«Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά», σημειώνει ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης λίγο πριν την συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου που είναι σε εξέλιξη.
 
Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς που είναι πάρα πολλά κινούνται ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ οι πυροσβέστες και τα χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να μην πλησιάσουν τα μέτωπα της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές και σε περιοχές με τουριστικά καταλύματα.
 
Την ίδια στιγμή τα βόρεια μέτωπα της φωτιάς προς τα χωριά Καλαμούδι, Δάμια και Παλαιοχώρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά παραμένουν σε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να ανακόψουν την πορεία τους βόρεια προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και το Δρυμώνα περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλη φυσική βλάστηση από τις οποίες απέχουν αυτή την ώρα περίπου στα 2,5 χιλιόμετρα.
 
22:57 ΕΥΔΑΠ: Εκτός λειτουργίας αντλιοστάσιο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Εκτός λειτουργίας τέθηκε το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οποία από την συγκεκριμένη εγκατάσταση υδροδοτούνται οι περιοχές: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι, Χαλάνδρι και περιοχές του Δήμου Διονύσου.
 
Τα συνεργεία θέτουν σε λειτουργία εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης, προκειμένου να συνεχιστεί η τροφοδότηση των παραπάνω περιοχών, ωστόσο συνιστά στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να καταναλώνουν νερό με τη μέγιστη δυνατή σύνεση.
 
22:44 Στην Ελευσίνα 16 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Αμυγδαλέζα
Δεκαέξι ασυνόδευτα παιδιά μεταφέρθηκαν από το προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζουν ότι, εφόσον χρειαστεί, θα μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες στον Σκαραμαγκά.
 
 
 
22:36
Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας 
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος την ενημέρωσε για την εξέλιξη στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της σε όσους δοκιμάζονται αυτές τις ώρες και την ευγνωμοσύνη της σε όσους με αυτοθυσία δίνουν τη δύσκολη μάχη. 
 
22:28 Μεγάλες ζημιές σε σπίτια της Μεσσηνίας
Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι της Μεσσηνίας και, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και τώρα «δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές», «υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια, αλλά και σε καλλιέργειες». Νωρίτερα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη» και πως «έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Λιβαδάκια και Βασιλίτσι». 
 
Φωτογραφία efsyn.gr/Αλεξάνδρα Μούργου
22:14 Πληροφορίες για καμένα σπίτια και στην Εύβοια 
Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.egnomi.gr, έχουν καεί σπίτια στην περιοχή.evoia
 
egnomi.gr
 
 
 
 
22:09 Ψάχνουν άλογα που διέφυγαν από ιππικούς ομίλους
Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης των αλόγων που βρέθηκαν σε κίνδυνο από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης των αλόγων που κατάφεραν να διαφύγουν από ιππικούς ομίλους και εθεάθησαν να τρέχουν ελεύθερα.Στιγμιότυπο οθόνης 2021 08 03 214547
 
Η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως περίπου 200 άλογα έχουν μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου και δεκάδες άλλα βρίσκονται μέσα σε φορτηγά αλόγων και είναι καθ' οδόν. Το έργο της μεταφοράς είναι δύσκολο καθώς κλείνουν συνεχώς οι δρόμοι κι έτσι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν για παράδειγμα άλογα σε φορτηγά που δεν μπορούν να διασχίσουν την Κύμης που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Δεκελείας και πρέπει να πάνε μέσα από Αχαρνές, από Μενίδι». Η Ομοσπονδία απευθύνει έκκληση σε όποιους πολίτες βλέπουν άλογο να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350.
 
 
21:51 Φωτιά στο νεκροταφείο της Ν. Ερυθραίας - Φόβοι για την Εθνική
Φλόγες έφτασαν στο νεκροταφείο της Ν. Ερυθραίας από την πλευρά του λόφου όπου ξεκίνησαν όλα στην Άνω Βαρυμπόμπη.
Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα επιχειρώντας να σβήσουν τη φωτιά, προκειμένου να μην φτάσει στην Εθνική Οδό, που απέχεις μόνο 500 μέτρα. 
Σε κοντινή απόσταση έχουν ήδη καεί ένα σπίτι και αρκετά αυτοκίνητα. fotia2 2
 
21:45 Πάνω από 300 κλήσεις
Μέχρι στιγμής πυροσβεστική και αστυνομία έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.Στιγμιότυπο οθόνης 2021 08 03 214838
 
 
21:42 Έκκληση για ετοιμότητα σε Κ. Κηφισιά, Αχαρνές, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση
Νέο μήνυμα έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης καλώντας τους κατοίκους σε Κάτω Κηφισιά, Αχαρνές, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες και να βρίσκονται σε ετοιμότητα.E74ovkEWYAE6iI6
 
 
 
 
21:27 Φιλοξενία στους πυρόπληκτους από τα ξενοδοχεία της Αθήνας
Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ξενοδόχοι της Αττικής θα προσφέρουν φιλοξενία σε όσους έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, είτε κάηκαν τα σπίτια τους είτε δεν έχουν πού να κοιμηθούν, με έξοδα του κράτους. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ 1135, όπου θα τους καθοδηγήσουν.fotia varimpopi 1 2
 
 
21:21 Για όλα φταίνε οι «ακραίες συνθήκες»
Αποφεύγοντας να πει εάν κάτι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όσον αφορά στη διαχείριση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για ακραίες συνθήκες οι οποίες ουσιαστικά συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη του μετώπου.
 
Επέμεινε στο γεγονός ότι σήμερα οι οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχέδιο «Δευκαλίων». Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν ήδη σε διασπορά δυνάμεις.225823963 366400354940344 3395807056168660923 n
 
 
«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», υπογράμμισε.
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο με τα 40 μέτωπα να είναι είναι ανοικτά.
 
 
 
21:12 Όλα καλώς καμωμένα για τον Χρυσοχοΐδη
Την ώρα που διάφορες περιοχές της Ελλάδας ζουν νύχτα τρόμου και στη καίγονται σπίτια ο υπουργός προστασίας του Πολίτη θεωρεί πως είναι όλα καλώς καμωμένα και πως «οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους».
 
Κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα απέδωσε όλα στις «ακραίες συνθήκες» αλλά έκανε λόγο για «σχέδια προσαρμοσμένα στην κλιματική αλλαγή». Ο ίδιος υποστήριξε πως εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο, παρά τις καταγγελίες για το αντίθετο.
 
Επεσήμανε επίσης ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ότι οι δυνάμεις των αρχών εργάζονται με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης. 
21:02 Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο
Συνεχίζεται η μάχη για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της Ρόδου με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην περιοχή του Κερωνιάτη στα Μαριτσά.
 
Στα Μαριτσά, αλλά και σε όλο το μέτωπο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.
 
Αυτή την ώρα, συνεδριάζει στην Περιφέρεια, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Δωδεκανήσου, παρουσία και των βουλευτών του νομού, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, τόσο για το νησί της Ρόδου όσο και για το νησί της Κω.
21:02 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κω
Ισχυρή κινητοποίηση υπάρχει και από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου Κω, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και ιδιωτικά μηχανήματα για να συνδράμουν. Εχει δοθεί εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά», έχει εκκενωθεί ο οικισμός Πλατάνι.
 
21:02 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ενότητα Ελυμνίων
Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.E74YQBXWUAMerrG
 
Εκκενώθηκαν προληπτικά και με ασφάλεια τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά. Αποτυπώνοντας τις κρίσιμες στιγμές για την περιοχή, ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι «αυτές τις ώρες δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον».
 
 
 
20:46 Σοβαρές καταγγελίες από τον αντιδήμαρχο Αχαρνών
Μία γυναίκα με την κατάκοιτη μητέρα της εξέφρασε την οργή της στην τηλεόραση του Open δηλώνοντας ότι έχουν καεί τουλάχιστον έξι σπίτια, μεταξύ των οποίων και το δικό της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν φλόγες έχουν φτάσει και σε επιχειρήσεις.  
 
Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός, μιλώντας στο ίδιο  κανάλι κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει πυροσβεστικό όχημα στη Βαρυμπόμπη κι ότι οι δυνάμεις των εναέριων μέσων αεροπυρόσβεσης, είναι εξαιρετικά μικρές.
 
«Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει από την Πολιτική Προστασία πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα (...) Δυστυχώς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την εκκένωση, θα το κάναμε νωρίτερα» τόνισε ο ίδιος.
 
 
 
 
20:35 Έκτακτη σύσκεψη Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να γίνει αποτίμηση για τις πυρκαγιές στη χώρα.
 
Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορία πριν από λίγο στην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας , Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).
 
20:33 Αναζωπυρώσεις στις Αδάμες
Νέες αναζωπυρώσεις πολύ κοντά στην οικιστική περιοχή στις Αδάμες με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές.
 
 
20:28 Στο νοσοκομείο 6 πολίτες κι 1 πυροσβέστης
Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.
 
Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, μία μηχανή, ένα όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.
 
 
20:25 «112» για το Ολυμπιακό Χωριό
Μέσω του «112» οι αρχές ζητούν από τους τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού να απομακρυνθούν.
 
 20:05 Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός
Μόλις πριν λίγο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
 
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο πρωθυπουργός μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω. Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα».
20:04 Ουρές των αυτοκινήτων στην Εθνική
19:54 Εκκενώθηκαν ιππικοί όμιλοι
Νωρίτερα απομακρύνθηκαν τα άλογα από ιππικούς όμιλους της περιοχή της Βαρυμπόμπης, με ορισμένα να φτάνουν στα στενά και στο κέντρο της. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι εκκενώθηκαν όλοι οι όμιλοι. 
 19:52 ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΜέΡΑ25 
Μετάθεση ευθυνών και επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών καταλογίζει το ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «η χώρα συνεχίζει εν μέσω καύσωνα-ρεκόρ, να μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές και αστοχίες στην εξασφάλιση ηλεκτροδότησης».
 Πηγές από το Κίνημα Αλλαγής αναφέρουν ότι «παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στους πολίτες της περιοχής, που κινδυνεύουν και τους πυροσβέστες για την τεράστια μάχη που δίνουν . Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα»
 19:38 Σε απελπισία οι κάτοικοι
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές, καθώς αγωνιούν για όσους δεν έχουν απομακρυνθεί και για τις περιουσίες τους.
 
Μία ηλικιωμένη γυναίκα, της οποίας η οικία βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τις φλόγες δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν θέλει να δει το σπίτι της χάνεται. «Όλη η Βαρυμπόμπη έχει καεί» είπε.
 19:23 Διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων
Οι βυθίσεις τάσεις που σημειώνονται στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μποντιλιαρίσματα εν μέσω καύσωνα.
 Προσωρινά έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά καθώς και στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λυκόβρυσης. Πάντως, η κυκλοφορία θα διακόπτεται όποτε κρίνεται απαραίτητο.
 Αυτή την ώρα διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στην Λ. Τατοϊου από τη λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας και στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης, στην Τατοϊου από την οδό Πάρνηθος και στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λάμίας από το ύψος του Αγ. Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά κι από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.   
 19:12 Πυκνοί καπνοί και στην Αμυγδαλέζα
Καπνοί γύρω και από το καμπ στην Αμυγδαλέζα με τη Solidarity with Migrants να γράφει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας για τους μετανάστες.
 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε εάν χρειαστεί να εκκενωθεί το κέντρο κράτησης.
 19:12 Επιχειρήσεις για  εγκλωβισμένους κατοίκους 
Δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία και περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.
 19:12 Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Κ. Μητσοτάκης
Με καθυστέρηση ωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αυτή την ώρα, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.
 19:12 Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ λόγω του κινδύνου για την ηλεκτροδότηση
Έκτακτη σύσκεψη για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής.
 Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο. 
 19:11 Εκκενώσεις οικισμών και στην Εύβοια
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Καστανιά, Σελεγούδι, Αγ. Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.
 Εξάλλου, την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 19:10 Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια
Εστίες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και Κω, με τις φλόγες να προσεγγίζουν οικισμούς. Συγκεκριμένα, αναζωπύρωση παρουσιάζει σήμερα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κοντά στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με επίκεντρο την περιοχή Βασιλίτσι, η φωτιά δυνάμωσε ξανά, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι κατευθύνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές και απειλούνται σπίτια.
 Φωτογραφία efsyn.gr/Αλεξάνδρα Μούργου
Το μέτωπο καίει ανάμεσα στο Βασιλίτσι και τη Χρυσοκελλαριά και κατευθύνεται προς Λιβαδάκια. Ήδη δόθηκε εντολή για την εκκένωση τριών οικισμών (Λιβαδάκια, Άγ. Γεώργιος και Βασιλίτσι). Κάτοικοι και άλλων οικισμό της περιοχής έχουν ήδη αρχίσει να αναχωρούν από τα σπίτια τους, καθώς το μέτωπο εξελίσσεται γρήγορα και επεκτείνεται. 
 Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο νησί της Κω, στην περιοχή Μαρμαρωτό, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη, με την πυροσβεστική να καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι φλόγες να μην ξεφύγουν προς το δάσος του Ασκληπιείου. 
 19:10 Κάηκαν σπίτια και κτίσματα στην Αττική
Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, απεύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια τονίζοντας ότι η φωτιά έφτασε στην πλατεία της Βαρυπόμπης και έχει κάψει αρκετά σπίτια. Οι φλόγες έκαψαν επίσης κτίσματα εγκαταστάσεων.
 19:10 Τρία τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας
Με τρεις εστίες εξελίχθηκε το μέτωπο στην Αττική
 19:10 Τεράστια μάχη με τις φλόγες
Μετά την ενίσχυση των πυρόσβεσης συνολικά επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
 Όμως, έκδηλη είναι η ανησυχία για το γεγονός ότι σε λίγο πέφτει το φως του ήλιου και θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια σπίτια.
 19:09 Εκκενώνονται οικισμοί
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει συνολικά τέσσερα μηνύματα μέσω του αριθμού «112». Αρχικά κλήθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου να κλείσουν τα παράθυρα και να είναι σε ετοιμότητα.
 Ωστόσο, μετά κλήθηκαν οι πολίτες που βρίσκονται τόσο στην Βαρυμπόμπη, όσο και στις Αδάμες και ύστερα τους Θρακομακεδόνες να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Απομακρύνθηκαν επίσης εργαζόμενοι από βιομηχανίες κι επιχειρήσεις. Νωρίτερα, εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση της περιοχής.
 19:09 Ο συναγερμός στην πυροσβεστική
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. 
 
 
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021