Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ένα μάθημα αναπτυξιακής πολιτικής (γράφει ο Κυριάκος Ταταρίδης)

Ένα μάθημα αναπτυξιακής πολιτικής (γράφει ο Κυριάκος Ταταρίδης)

 

 

Σχόλιον-Είναι μια ελλιπής προσέγγιση σε θέματα σοβαρά που άπτονται μιας κυβερνητικής πολιτικής και που αναγράφονται στο άρθρο. Ο τοπικισμός παραμερίζεται με την ισότιμη συμμετοχή στο πολιτικό τραπέζι και φυσικά με την πολιτική παιδεία που έχει ορίζοντα και διαπερνά τα τοπικά δρώμενα.

Δεν ξέρω ο αγαπητός κύριος Κυριάκος Ταταρίδης, Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών από που συμπεραίνει ότι η Κοζάνη άρχισε να επενδύει στο Μποδοσάκειο, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, η Κοζάνη αν μπορούσε να ανατινάξει τον γίγαντα που ονομάζεται Μποδοσάκειο θα το έκανε , υπάρχει ακραίο νοσηρό τοπικιστικό πνεύμα με ρατσιστικές προεκτάσεις απέναντι σε όλους που συναπαρτίζουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έντονο πνεύμα μικομεγαλισμού. Παλιότερα αυτό ήταν μια συνεχής επίθεση ενάντια στην Εορδαία τώρα διαχέεται εις ολόκληρη την Περιφέρεια. Τα περιφερειακά Νοσοκομεία ο Ανέμελος Πρωθυπουργός τα εξήγγειλε, αγαπητέ κύριε Ταταρίδη που θα κάτσει η μπίλια, μαντέψτε!!!!

Στην αριστερά στο μεγάλο σχολείο των κοινωνικών αγώνων, για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα ομιλούσαμε πάντοτε για Περιφερειακή ανάπτυξη, αποκεντρωμένες υπηρεσίες υγείας, συντεταγμένο υγειονομικό χάρτη!!!.

Στην Πτολεμαΐδα υπάρχει το νεόδμητο κτίριο της Ογκολογικής που είναι αχρησιμοποίητο , ασφαλώς ομιλούμε για Πανεπιστημιακή σχολή με τον περιβάλλοντα χώρο της, κάποιοι το ονομάζουν ΚΑΜΠΟΥΣ, εγώ το ονομάζω περιβάλλοντα οικονομικό και τεχνικό υποστηρικτικό χώρο.

Κλείνοντας προσέξτε του γείτονες σας!!!

 

Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών
Έχω πει πολλές φορές πως η πολιτική είναι πολύ δύσκολη ενασχόληση και προϋποθέτει γνώση, εμπειρία, φαντασία, τόλμη, πρωτοβουλία, υψηλές αντοχές, ακέραιο χαρακτήρα και πολλές «κεραίες» να συλλαμβάνουν όλα τα μηνύματα που έρχονται από το μέλλον.
Ο Δήμαρχός μας πρόσφατα με την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας στα Γρεβενά αναφέρθηκε στην ίδρυση Ιατρικής Σχολής στην Δυτική Μακεδονία.
Είχα γράψει ένα άρθρο όταν η διοίκηση των αστυνομικών του Νομού μας με την στήριξη του τότε Βουλευτή κ. Χ. Μπγιάλα, αποφάσισαν να μετατρέψουν το νέο κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων σε Γραφεία των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας.
 
Στο άρθρο αυτό, για το οποίο τα «άκουσα» δυστυχώς από τους αστυνομικούς συμπολίτες μας, ανέφερα: «.....ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ....»
Είχα κρυφή ιδέα από τότε πως αυτό το κτίριο θα μπορούσε στην συνέχεια να εξυπηρετήσει ένα πολύ υψηλό στόχο για τον Νομό μας.
Ωρίμασε έτσι στην συνέχεια, η ιδέα το συγκεκριμένο κτίριο να «μετακινούνταν» και να ενσωματωνόταν λειτουργικά στο νέο σύγχρονο Νοσοκομείο μας, με αποτέλεσμα να ιδρυθούν νέα ιατρικά τμήματα, ιατρικά εργαστήρια και νέες κλινικές, αναβαθμίζοντας το διευρυμένο συγκρότημα ως το καλύτερο Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας Πανεπιστημιακού επιπέδου και όντας πάνω στην Εγνατία σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.
Αντί να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα που είχαμε, δυστυχώς, δείξαμε εγκληματική στασιμότητα και η Κοζάνη άρχισε να επενδύει στο Μποδοσάκειο και πρόσφατα ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας μίλησε για Περιφερειακό Νοσοκομείο στα Κοίλα με προϋπολογισμό 22 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά μας με το κτίριο αυτό που για μένα τώρα πλέον «αχρηστεύτηκε», θα οδηγούσε στην πρόσληψη τουλάχιστον 100 εργαζομένων (γιατρών- νοσηλευτών- διοικητικών και άλλων ειδικοτήτων) και αγαπητέ μου φίλε συνδικαλιστή της Αστυνομίας, τότε και το δικό σου παιδί θα είχε την επιλογή εργασίας στον τόπο του, ώστε να παραμείνει κοντά σου και με αυτόν τον τρόπο να συγκρατήσουμε την πληθυσμιακή «αιμορραγία» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια έντονα στα Γρεβενά, όπου δυστυχώς τα παιδιά μας διαρκώς μας εγκαταλείπουν.
 
Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών
 
 
 
 
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021