Τρίτη 3  Σεπτεμβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αδιανόητη δήλωση Ισραηλινού υπουργού: «Δικαιολογημένο και ηθικό να πεθάνουν 2 εκατομμύρια στη Γάζα από πείνα»

Αδιανόητη δήλωση Ισραηλινού υπουργού: «Δικαιολογημένο και ηθικό να πεθάνουν 2 εκατομμύρια στη Γάζα από πείνα»

Αδιανόητη δήλωση Ισραηλινού υπουργού: «Δικαιολογημένο και ηθικό να πεθάνουν 2 εκατομμύρια στη Γάζα από πείνα»


Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει πως ο αποκλεισμός από το Ισραήλ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «δικαιολογημένος και ηθικός», ακόμη και αν αυτό οδηγήσει δύο εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα. «Η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό και έτσι φέρνουμε βοήθεια γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κανείς δεν θα μας επιτρέψει να αφήσουμε δύο εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι μας. Ζούμε σήμερα σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, χρειαζόμαστε διεθνή νομιμότητα για αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Σμότριτς.


Σημειώνεται, ότι το Ισραήλ έχει επιβάλλει αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, αφήνοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής στα πρόθυρα του λιμού και χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα.

Ο ακροδεξιός υπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι οι τρέχουσες προτάσεις κατάπαυσης του πυρός είναι «άδικες και ανήθικες», καθώς θα επέστρεφαν μόνο ορισμένοι όμηροι και θα έθετε σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια.

Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα με την απελευθγέρωση Ισραηλινών ομήρων, υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι αυτοί «θα επέστρεφαν για να σκοτώσουν Εβραίους».

https://www.documentonews.gr/article/adianoiti-dilosi-israilinoy-ypoyrgoy-dikaiologimeno-kai-ithiko-na-pethanoyn-2-ekatommyria-sti-gaza-apo-peina/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021