Κυριακή 30  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η παραλία που έφτιαξε ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης για τους Πατρινούς!!!

Η παραλία που έφτιαξε ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης για τους Πατρινούς!!!

Η φωνή των Συμπολιτών μας στο FB, Αλιευμένο από τον κ. Ναούμη Γεώργιο!!!

Τζατζάνης Αλέκος

Μπανάκι στη θάλασσα, προβλήματα και λυσεις. 

Για να μπορέσει μια οικογένεια να πάει να χαρεί την θάλασσα θέλει τουλάχιστον 50 ευρώ (βενζίνη, εισιτήρια, είσοδος σε οργανωμένη παραλία, κανένας καφές, τοστ για τα παιδιά, νερά αναψυκτικά) ποσό που σίγουρα δεν περισεύει στις λαϊκές οικογένειες. Τι θα έκανα εγώ για να λύσω το πρόβλημα; 
Κατ' αρχή θα αγόραζα ένα μεγάλο βαλιτσάκι- θερμός, που χωράει αρκετά πράγματα και είναι και φτηνό. Θα έπαιρνα επίσης μια ομπρέλα θαλάσσης (υπάρχουν καλές και φτηνές με κανά εικοσάρικο) και για τον παππού και τη γιαγιά καρέκλες σκηνοθέτη αλουμινένιες (ένα δεκάρικο η μία) και από εξοπλισμό θα είμαστε κομπλέ. Ξεκινάμε λοιπόν για τη θάλασσα. Εχουμε ετοιμάσει καμμιά δεκαριά  τοστάκια (50 λεπτά το ένα και πολύ λέω), τα βάζουμε στο ψυγειάκι μαζί με κανένα φρουτάκι, μπύρες νερά και αναψυκτικά και φύγαμε για μπάνιο.
 Την βενζίνη δυστυχώς δεν μπορούμε να την γλυτώσουμε εκτός κι αν υπάρχει κανένας σύλλογος της γειτονιάς που διοργανώνει εκδρομές για μπάνια, κι αν δεν υπάρχει να φτιάξουμε.
Περνάμε όλη τη μέρα στην θάλασσα, την χαιρόμαστε, και αργά το απόγευμα γυρίζουμε κουρασμένοι, ευτυχισμένοι, και αρχίζουμε να ονειρευόμαστε την επόμενη εξόρμηση.
Αφού λύσαμε το οικονομικό πέφτουμε στο επόμενο μεγάλο πρόβλημα που είναι απείρως δυσκολότερο να λύσουμε: Σε ποια παραλία να πάμε; Είναι σε όλους γνωστό ότι όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο είναι κλειστό, κατειλημμένο από τα αρπακτικά, τα λαμόγια, τα συνεταιράκια και αφεντικά των εκάστοτε κυβερνήσεων που έχουν μαντρώσει στις παραλίες και τις έχουν μετατρέψει σε χρυσοφόρες πηγές εύκολου πλουτισμού. Χθες διάβαζα ότι στην Βουλιαγμένη, για να νοικιάσεις καρέκλες και ομπρέλα πρώτη θέση πίστα στην θάλασσα πρέπει να πληρώσεις ογδόντα (80) ευρώ. Άσε που δεν δέχονται πλεμπαρία με ψυγεία θερμός, σάντουϊτς και πορτοκαλάδες. 
Τι θα γίνει λοιπόν; Που θα πάμε να κολυμπήσουμε, να χαρούμε την θάλασσα, να δροσιστούμε;
Δύο είναι οι λύσεις:
Η να αρκεστούμε σε τίποτα παρακατιανές ακρογιαλιές που είναι ακόμα ελεύθερες, να στριμωχτούμε με τους άλλους συμπολίτες μας που δεν έχουν τα πενηντάρικα για να πάνε κάπου καλύτερα, να μας φάει ο ήλιος γιατί έχουν φροντίσει να αποψιλώσουν τις περιοχές δίπλα στην θάλασσα ή γιατί πάνω στα βράχια δεν φυτρώνει τίποτα, να ρίξουμε σηκωτούς παππού και γιαγιά στο νερό γιατί δεν είναι ακροβάτες να μπορούν να περπατούν σε κατσάβραχα και μετά να τους γυρίσουμε πάλι σηκωτούς να κάτσουν στις πολυθρόνες τους που θα γέρνουν δεξιά αριστερά, μπρος πίσω γιατί δεν  υπάρχει ίσιο έδαφος, τα βράχια όπως ξέρουμε δεν έχουν επίπεδη επιφάνεια και είναι και κοφτερά.
Η άλλη λύση είναι να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή, γαμώ το φελέκι μου.
Να μαζευτούμε με τους άλλους φουκαράδες, να φτιάξουμε συλλόγους με ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό, να  οργανώσουμε εξορμήσεις και μαζικές συγκεντρώσεις έξω από κατειλημμένες παραλίες, όπου δυναμικά θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση τους, την ελεύθερη πρόσβαση στον Λαό και άμα χρειαστεί να κρατάμε σιδεροψάλιδα, βαριοπούλες και άλλα υλικά κατεδάφισης, να κόψουμε κάγκελα, να ρίξουμε τοίχους, να μπούμε μέσα να τις καταλάβουμε να μπορούμε από δω και πέρα να κάνουμε το μπάνιο μας σαν άρχοντες. 
Και κάτι τελευταίο: Να φροντίζουμε να εκλέγουμε δημάρχους σαν τον Πελετίδαρο που έχει μετατρέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου της Πάτρας σε χώρο αναψυχής, για να μπορεί ο Λαός να κάνει ανθρωπινά και με αξιοπρέπεια τα μπάνια του. Εχει μάλιστα βάλει και τζάμπα σκίαστρα και έτσι γλυτώνουμε το εικοσάρικο που θα δίναμε για να αγοράσουμε ομπρέλα οπως είπα στην αρχή αυτού του σημειώματος.
Καλημέρα φίλοι μου, καλό και δροσερό Σαββατοκύριακο.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021