Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Οι κάτοικοι της Ακρινής διαμαρτύρονται για τα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες -«Η ΔΕΗ λειτουργεί ως δυνάστης της Ακρινής με την ανοχή της πολιτείας»

Οι κάτοικοι της Ακρινής διαμαρτύρονται για τα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες -«Η ΔΕΗ λειτουργεί ως δυνάστης της Ακρινής με την ανοχή της πολιτείας»

 

Σχόλιον- Η κυρία Ζυμπιλιάδου έχει μια αξιοσημείωτη κινητικότητα, βέβαια υπάρχουν οι “διαβολοφωνές”, ότι είναι αντιπολίτευση ιδεολογική και φυσική σε μια κυρίαρχη τάξη πραγμάτων! Όπως και νάχει, ανοίγει συνεχώς θέματα, παρεμβαίνει διαρκώς και μάλιστα οι κριτικές της έχουν και χαρακτήρα ρεπορτάζ! Αλήθεια ο κοιμισμένος Τεό που βρίσκεται; Είναι εν ζωή; Για τον κύριο Καρυπίδη αναφέρομαι, Μάλλον δεν του αρέσει η Αντιπολίτευσις ,ως χώρος και ως Αξιακός βαθμός.

Η κυρία Ζυμπιλιάδου λοιπόν σε επρόσφατο άρθρο της μιλώντας για την απάτη του ταμείου Δίκαιης Μετάβασης αποκάλυψε απάτη μέσα στην απάτη, την διεκδίκηση από την μεριά των νήσων του Αιγαίου μέρους της πίτας (κάποιος ακαμάτης Υφυπουργός μπλέχτηκε), του 1,7 δις που έχει αμφισβητηθεί πολλάκις. Πλέον μέρος του πηγαίνει στα νησιά, τι απομένει λοιπόν, η ευχή του κυρίου Μητσοτάκη και φυσικά η θλιβερή εικών των παλαμακιστών του, των βουλευτών της Κοζάνης και του Περιφερειάρχη, είναι δύο τα βίντεο που παραθέτω ένα της ΕΡΤ και ένα του kozan.tv.

Επίσης η πείρα του εργατικού κινήματος μας έχει δείξει ότι οι επιμέρους ασύνδετες εστίες αντίδρασης δεν οδηγούν πουθενά, είναι κινήματα αμφισβήτησης και όχι διεκδίκησης της εξουσίας, η Αντιπολίτευσις απέχει, κοιτάζει αμήχανα και επιβραβεύει χαμηλόφωνα και αρθρογραφώντας δεν φτάνει αυτό.

Υπάρχει κίνημα, δεν υπάρχει πολιτικό υποκείμενο! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και δεν έχουμε και τον Γκράμσι να το αναλύσει…

Διαβάζουμε στον  prlogos.gr 
Κινητοποίηση κατά των φωτοβολταϊκών σταθμών που ετοιμάζει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Ακρινή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην κοινότητα. O πρόεδρος της κοινότητας Θεοχάρης Καζαντσίδης μίλησε για δυο τεράστιους σταθμούς σε εδάφη που χρησιμοποιούνται για βοσκή και καλλιέργεια .Έρχεται σύμφωνα με τα όσα είπε η περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων με στέρηση ζωτικών χώρων από την κτηνοτροφία. «Η ΔΕΗ λειτουργεί ως δυνάστης της Ακρινής με την ανοχή της πολιτείας σε εδάφη που θα γίνονταν επαναπόδοση και ουσιαστικά χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους και δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα την Ακρινή» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που ετοιμάζει το έργο.
Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου αναφέρει: «Πριν 50 χρόνια Έκαναν αναγκαστική απαλλοτρίωση στα χωράφια τους.Κάνεις δεν τους ρώτησε αν ήθελαν να ζουν δίπλα στην τέφρα και στις αποθέσεις.Τώρα που τελειώνει αυτό πάλι κάνεις δεν τους ρωτάει αν θέλουν να ζουν δίπλα σε καθρέφτες.
Κάνεις δεν τους ρωτάει πως θα ζήσουν Η Δ.Ε.Η. αντί να αποκαταστήσει τη γη και να τους τη δώσει για να ζήσουν τις οικογένειες τους θα συνεχίσει να κερδίζει απο αυτήν μαζί με τους συνεταίρους της τους Γερμανούς.
Και για την ελάχιστη αποκατάσταση που θα κάνει αντί να βάλει το χέρι στη τσέπη, παίρνει χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης.Όλοι κερδίζουν! Η ΔΕΗ ,οι Γερμανοί, τα νησιά. Δεν μπορεί η μόνη χαμένη να είναι η Ακρινή, δεν μπορεί η μόνη χαμένη να είναι η Δυτική Μακεδονία .
Προτείνουμε επειδή η μετεγκατάσταση κατοχυρώθηκε με Νόμο το 2011 και επειδή δεν μπορεί λεφτόδεντρα να υπάρχουν μόνο για τη Δ.Ε.Η. και τους Γερμανούς, εφόσον η Δ.Ε.Η. παίρνει από το κράτος τα λεφτά για την αποκατάσταση η ίδια να πληρώσει την μετεγκατάσταση της Ακρινής.
Βουλευτές και περιφερειάρχης να βγουν από το καβούκι τους και τη σιωπή τους, να θυμηθούν τι έλεγαν στις λαϊκές Συνελεύσεις της Ακρινής προεκλογικά και να κάνουν Επιτέλους δίκαιη την άδικη μετάβαση!
Η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να πληρώνει πάντα το μάρμαρο!»

 

 

 

 
 
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021