Τρίτη 16  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ανεμογεννήτριες στο Νυμφαίο η Ιστορική διάστασις του προβλήματος οι Πρόθυμοι και ο σκοτεινός ρόλος του Περιφερειάρχη (ο τελευταίος βρίσκεται πανταχού παρών σε κάθε τοπική καταστροφή, μεγέθους εθνικής εμβέλειας)

Ανεμογεννήτριες στο Νυμφαίο η Ιστορική διάστασις του προβλήματος οι Πρόθυμοι και ο σκοτεινός ρόλος του Περιφερειάρχη (ο τελευταίος βρίσκεται πανταχού παρών σε κάθε τοπική καταστροφή, μεγέθους εθνικής εμβέλειας)

  • Ανεμογεννήτριες στο Νυμφαίο η Ιστορική διάστασις του προβλήματος
  • οι Πρόθυμοι
  • και ο σκοτεινός ρόλος του Περιφερειάρχη (ο τελευταίος βρίσκεται πανταχού παρών σε κάθε τοπική καταστροφή, μεγέθους εθνικής εμβέλειας)
 
Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα “ΚΗΦΗΝΕΣ” παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο Nίκος Γκάτσος
 
Υπάρχει κενό! Το ρεπορτάζ δεν μπορεί να το καλύψει! Καταγράφει το τώρα, την Ιστορική διάσταση αναζητώ προσπαθώντας να κατανοήσω τι συνέβη.
Δυστυχώς ο ακτιβισμός έχει κενά!
Τα δεδομένα που καταγράφονται είναι.
-Υπάρχει απόπειρα να εγκαταστήσουν Ανεμογεννήτριες στο Νυμφαίο.
πάρχει μια αντίδραση, άμεση! Οι παπαγάλοι των εταιριών αναφέρουν για 10 άτομα, είναι σίγουρα πάνω από 50.
την πρώτη γραμμή διακρίνουμε έναν Παππά! Μάλλον πρέπει να διδαχθούν και οι υπόλοιποι, ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι οι ψαλμωδίες και ο λήθαργος, τουναντίον είναι τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες. Η ιστορία σε κάθε εποχή αναδύει θέματα μεγάλα.
πάρχει μια απόφαση εγκατάστασης του 2009, κάποιοι ραδιούργοι, τοπικοί παράγοντες κινήσαν νήματα και κάναν παραχωρήσεις. Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια πάντα θάμπωναν τους ακαμάτηδες αυτούς.
Διαβάζουμε σε σιτιζόμενους ψηφιακούς χώρους.
Δεν είναι 9 οι ανεμογεννήτριες στο Νυμφαίο, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για έργο με 4 ανεμογεννήτριες στην περιοχή που ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αετού και όχι Νυμφαίου.
1) Το τοπικό συμβούλιο Νυμφαίου, από το 2012 έχει εγκρίνει τη διάνοιξη δασικής οδού. Άλλωστε είναι το μοναδικό ζήτημα στο οποίο εμπλέκεται το Νυμφαίο. Αν και ο δασικός δρόμος κατηγορίας Γ έχει εγκριθεί, αυτό ακριβώς μπλόκαραν χθες περίπου 7-8 (δεν ήταν 7-8 άτομα ,διαμορφώνεται κίνημα, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος) άτομα μπαίνοντας μπροστά στο σκαπτικό μηχάνημα.
2) Ο Δήμος Αμυνταίου έχει δώσει θετική εισήγηση στο έργο με σειρά αποφάσεών του. Μάλιστα, από το 2021 είχε δώσει έγκριση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Χαρακτηριστική είναι και η απόφαση του 2019 για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τροποποίησης Α.Ε.Π.Ο. του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 14,28 MW στη θέση «Αερορράχη» του Δήμου Αμυνταίου», όπου γνωμοδοτεί ομόφωνα θετικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι:
• Η απόσταση του αιολικού σταθμού από τα όρια του οικισμού Αγραπιδιών είναι περίπου 1400μ, από τα όρια του οικισμού Νυμφαίου είναι περίπου 3400 μ και από τα όρια του οικισμού Αετού είναι 1700 μ.
• Η περιοχή ενδιαφέροντος δεν ανήκει σε περιοχή που βρίσκεται υπό θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας (Natura 2000).
• Αλλά και ότι οι τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική ΑΕΠΟ, όπως αναφέρονται στην περιβαλλοντική μελέτη περιγράφονται παρακάτω πήραν ομόφωνη θετική γνωμοδότηση:
Πρόκειται για τη μεταβολή εγκατεστημένης και μέγιστης ισχύς παραγωγής του σταθμού η συνολική Εγκατεστημένη ισχύς του σταθμού, που μειώνεται από 16,5 MW στα 14,28 MW, καθώς και η Μέγιστη ισχύς παραγωγής από 15,0 MW στα 14,28 MW. Επομένως, η εγκατεστημένη και μέγιστη ισχύς παραγωγής του σταθμού είναι ίση με 14,28 MW. {Υπάρχουν ουδέτεροι πρόθυμοι (πάντα υπήρχαν στην Ιστορία) σε ρόλο σύγχρονου εφιάλτη, εκτελεστές κομματικών εντολών με ανταπόδοση, αυτό τον ρόλο παίζουν και εδώ- υπάρχει κοροϊδία, δεν είναι πέντε οι μηχανές αλλά τέσσερις και έρχονται βέβαια ακόμη 14}.
Συνεχίζουμε την ανάγνωση των πρόθυμων…
Όπως προκύπτει λοιπόν πρόκειται για ένα πλήρως αδειοδοτημένο έργο, το οποίο έχει λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις από τα τοπικά συμβούλια που είναι άμεσα ενδιαφερόμενα, ενώ το Νυμφαίο εμπλέκεται μόνο στη διάνοιξη του δασικού δρόμου.
Παραμένει μεγάλο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την επένδυση σε μια εποχή που η Ελλάδα θέλει να παρουσιαστεί ως μια χώρα ανοιχτή στις ξένες επενδύσεις, ειδικά σε παίκτες της παγκόσμιας αγοράς, όπως η EDPR.
 
Προσέξτε το τελευταίο, διερωτάται ο συγγραφεύς: «ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την επένδυση σε μια εποχή που η Ελλάδα θέλει να παρουσιαστεί ως μια χώρα ανοιχτή στις ξένες επενδύσεις, ειδικά σε παίκτες της παγκόσμιας αγοράς, όπως η EDPR». Κάτι έλαβε αυτός, κάτι πήρε, το ύφος γραφής αυτό υποδηλώνει, μάλλον την ευχή του κυρίου Μητσοτάκη….
 
Την Δευτέρα 24 Μαίου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο της Φλώρινας τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων του Νυμφαίου Φλώρινας που αντιδρούν για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην ορεινή κοινότητα. Οι κάτοικοι στην αίτηση τους ζητούν την προσωρινή διακοπή των κατασκευαστικών εργασιών του αιολικού πάρκου έως ότου το Υπουργείο Περιβάλλοντος επανεξετάσει τον φάκελο του έργου και τις αναφορές τους για το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή μιας και όπως ισχυρίζονται «βρίσκεται στα όρια περιοχής Natura».
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ.Δημήτρης Νούλης από την επιτροπή των κατοίκων του Νυμφαίου, «για τρίτη ημέρα τα μηχανήματα της εταιρίας παραμένουν αποκλεισμένα» στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο δάσος και «οι κάτοικοι με βάρδιες παραμένουν στο σημείο της κινητοποίησης». Στο σημείο παραμένει και ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη από το Αμύνταιο.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους νόμιμη αδειοδότηση, η οποία φέρει τις υπογραφές της Διεύθυνσης Δασών της Π.Ε. Φλώρινας, του δήμου Αμυνταίου, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα, δηλώνοντας ότι αυτό δεν ευσταθεί, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενστάσεις και εξώδικα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο.
Και υπάρχει πάντα ένας Αντιδήμαρχος, σε ρόλο επιλοχία, αυτοί κάνουν την βρώμικη δουλειά πάντοτε και δεν φαίνονται οι από πάνω. Υπάρχει στα βίντεο και στην Ιστορία αυτή ,το ίδιο άσχημος όπως πάντοτε….
Επιμύθιον
Αυτά τα παιχνίδια, έχουν βάθος στον χρόνο, δεν ξεπηδούν εν μία νυκτί. Είμαστε σίγουρα πριν το 2009, είναι μακρύς ο ορίζοντας. Οι παίκτες είναι ένα διεθνές περιβάλλον επενδυτών, δίπλα τους πολιτικοί εγχώριοι, που μαζί με την πολιτική τους ατζέντα χτίζουν και τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα ομιλώντας εν ονομάτι του Έθνους.
Και φυσικά οι τοπικοί εφιάλτες, προϊόν παρακμής και ουρά πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι τελευταίοι είναι δραματικά πρόσωπα σε Ντοστογιεφσκικό θεατρικό δρώμενο με κυρίαρχο στοιχείο αυτό της απόλυτης ηθικής παρακμής, την καταστροφή φέρνουν ως φορείς συμφερόντων και ως συνήθως στερούνται Παιδείας.
 
Συγγράφει διά την καταστροφήν της περιοχής μας
Ο Πολιτίδης Χρήστος


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021