Κυριακή 6  Οκτωβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κοζάνη: Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου

Κοζάνη: Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την επαναλειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο.
 
 
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης αναφέρει, ότι ο κλάδος του μαρμάρου στον Νομό Κοζάνης θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο για το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις.
 
Αυτός ήταν ο στόχος της κοινής προσπάθειας όλων των φορέων που, όπως τονίζει, συντόνισε με το ρόλο του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΚΟ. Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης τονίζει ότι “με την υλοποίηση της υπόσχεσης του ίδιου του Πρωθυπουργού, επιλύεται ένα ζήτημα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια και αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Τρανοβάλτου και της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση και η εκμετάλλευση των ποιοτικών κοιτασμάτων μαρμάρου”.
 
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σερβίων αναφέρει ότι, “η επαναλειτουργία των λατομείων, για πολλά χρόνια ήταν διακαής πόθος των κατοίκων της περιοχής των Καμβουνίων, για την εκμετάλλευση των εξαιρετικών κοιτασμάτων μαρμάρου Τρανοβάλτου. Η εξόρυξη μαρμάρου αποτέλεσε για χρόνια, πρώτης γραμμής αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή. Η πρόσφατη δέσμευση του Πρωθυπουργού γίνεται πλέον πράξη, στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής εποχής. Η οργανωμένη εκμετάλλευση του μαρμάρου, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και προοπτική ανάπτυξης για τα Καμβούνια και τον Δήμο Σερβίων”.

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-egkrithike-i-perivallontiki-meleti-gia-ta-marmara-tranovaltoy/

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021