Σάββατο 11  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κριτική της αποφάσεως του Δ.Σ την 22α Ιουλίου για μεταφορά τμήματος της Λαΐκής Αγοράς στην Κάτω Πτολεμαΐδα

Κριτική της αποφάσεως του Δ.Σ την 22α Ιουλίου για μεταφορά τμήματος της Λαΐκής Αγοράς στην Κάτω Πτολεμαΐδα

Είναι λάθος η έκφρασις Άνω και κάτω Πτολεμαΐδα, η Πόλις έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν έχουν νόημα. Υπήρχαν Άνω και Κάτω Καϊλάρια και χωρίζονταν από την 25η Μαρτίου που διασχίζει με το ίδιο αποτύπωμα όλη την Πόλη, δεξιά και αριστερά του καρόδρομου υπήρχαν δυο χείμαρροι εκτόνωσης των ομβρίων υδάτων. Το φυσικό όριο ανάμεσα στα δύο τμήματα ήταν η 25η Μαρτίου!

Ομιλούμε ως χωριάτες με το "Ανωκάτω" και όταν ακούν τον Δήμαρχο να το χρησιμοποιεί υπάρχουν προθυμοπαπαγάλοι!!!!

Αν θέλουμε να νοηματοδούνται οι εκφράσεις , υπάρχει Βόρειος-Νότιος- Ανατολικός και Δυτικός τομέας που πρέπει να γίνει σήμανση μέσω πινακίδων, αυτά για την ιστορία της Πόλεως.

Τον λόγο έλαβε η κυρία Τερζοπούλου ρωτώντας, ποιοι ζήτησαν να γίνει δεύτερη Λαϊκή αγορά, σαφή συγκεκριμένη απάντηση θέλω (είπε), τι συζητήσεις είχε η Δημοτική αρχή και με ποιους φορείς, με ποιους παραγωγούς, με ποιους εκπροσώπους εμπόρων οπωρολαχανικών. Οι επαγγελματίες βιομηχανικών ειδών μας λένε δεν έχουν ιδέα.

Επίσης ποια είναι τα δεδομένα να γίνει Λαϊκή Αγορά στην Κάτω και όχι στην Άνω Πτολεμαΐδα. Όπως εύλογα θα μας πουν οι συμπολίτες μας της άνω Πτολεμαΐδος

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Κοκκινίδης, η περιοχή είναι μπροστά από το σπίτι μου (είπε), ρώτησα τους γείτονες και δεν γνώριζε κανείς τίποτα, καμία διαβούλευση από κανέναν και μια δεύτερη ερώτηση γιατί προτάθηκε μια περιοχή κατοικημένη που είναι με μονοκατοικίες;

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Νικολαΐδης (κάνοντας το θερμόμετρο να κοκκινίζει), ούτε Άνω ούτε Κάτω (είπε) στην κοινότητα Πτολεμαΐδος έπρεπε να τεθεί το ζήτημα και μετά στην Επιτροπή Ποιότητος Ζωής, κουράζουμε το Δημοτικό συμβούλιο χωρίς λόγο, είναι θέμα που αφορά την Τοπική Κοινότητα και την Επιτροπή Ποιότητος Ζωής, εκεί εν αρχή θα έπρεπε να τεθεί προς διαβούλευση, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι τελευταίο στάδιο.

Τον λόγο έλαβε ως εισηγητής ο κύριος Ορφανίδης, ο οποίος είπε ότι ήταν προεκλογική δέσμευση μας να αναβαθμιστεί και η κάτω Πτολεμαΐδα, να υπάρξουν και κάποιες δραστηριότητες εκεί! Αντιφατικός ασυνάρτητος λόγος (αναβαθμίζεις ένα κομμάτι της Πόλεως όχι υποβαθμίζοντας κάποιο άλλο), συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να στηριχτεί ο δικός μας εκθέτης, οι δικοί μας μικροκαλλιεργητές, οι δικοί μας μικροέμποροι.

Οι οποίοι υπάρχουν και αγωνιούν αυτές τις δύσκολες στιγμιαίες, αιχμή και άξονας του δόρατος είναι ένα υγιές ανταγωνισμό περιβάλλον!!! Εδώ καταρρίπτονται όλοι οι νόμοι της Κλασικής Πολιτικής Οικονομίας, καημένε Άνταμ Σμιθ τι σου ‘μελλε να πάθεις. Η Κοζάνη έχει διασπασμένες Λαϊκές διότι είναι μια Πόλις φρικαλέα, φρενοκομείο χωροταξικά, δεν μπορεί να στηρίξει μια ενιαία θηριώδη Λαϊκή Αγορά και φυσικά ο ανταγωνισμός λειτουργεί όταν υπάρχουν εκθέτες από μεγάλο γεωγραφικό δακτύλιο και όχι μόνο Εορδαίοι, το φαινόμενο της κλειστής οικονομίας ονομάζεται "Κοζανιτισμός", είναι μορφή Σοβιετισμού, δημιουργεί ελεγχόμενες τιμές, μαραζωμένο εμπόριο και πονηρούς που λυμαίνονται την αγορά.

Αλήθεια τι λέω τώρα, κάνω μαθήματα στην τοπική Ν.Δ. περί ελεύθερης οικονομίας! Ομηρικό!!!

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Δήμαρχος, η απόφαση για την ίδρυση νέας συμπληρωματικής αγοράς είναι μια πολιτική απόφαση (είπε και διερωτήθηκε) από ποιον Νόμο τεκμαίρεται ότι πριν την απόφαση πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες και μή. Νόμος σίγουρα δεν υπάρχει η λογική το λέει, το «ΑΠΟΦΑΣΙΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΩΜΕΝ 

είναι θλιβερή πολιτική πρακτική.

Επικαλέστηκε μάλιστα την Πόλη Κοζάνη, η οποία συνιστά αρνητικό πρότυπο στα πάντα, αυτή αποτελεί το όραμα για την Δημοτική μας Αρχή, ανέφερε ότι το φαινόμενο αυτό υπάρχει σε Πόλεις μικρότερες της δική μας, δεν τις ανέφερε όμως (προφανώς δεν τις γνωρίζει).

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Νικολαΐδης ο οποίος παρεμπιπτόντως ξεσκονίζει συνεχώς τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των δήμων, επικαλέστηκε τον Νόμο, τον διέκοψε ο κύριος Πλακεντάς που προσπάθησε να ερμηνεύσει τον Νόμο, ο κύριος Νικολαΐδης μίλησε επί συγκεκριμένων άρθρων και αμφισβήτησε τον Δήμαρχο, ο οποίος προφανώς επειδή κατάλαβε ότι πάτησε μπανανόφλουδα εκνευρίστηκε αφάνταστα και εκεί παρενέβη ο κύριος Χαρακτσής, ο οποίος συνεχώς παραβιάζει τον θεσμικό του ρολό με άκομψο τρόπο, προσπάθησε να παρεκκλίνει την συζήτηση. Η Ένταση έφτασε στο απροχώρητο, μύριζε μπαρούτι.

Ορθώς ξαναμίλησε ο Πρόεδρος της κΚοινότητ λέοντας ότι εκπροσωπεί όργανο και κατά συνέπεια την λαϊκή βούληση.

Ο κύριος Χαρακτσής διέκοπτε συνεχώς τον κύριο Νικολαΐδη, ο οποίος πατούσε σε άρθρα του Νόμου, και μάλιστα τα χαμόγελα της κυβερνώσας παράταξης πάγωσαν όταν διάβασε με χίλια ζόρια τον νόμο (αφού προστέθηκε και άλλος ανασχετικός παράγοντας μαζί με τον κύριο Χαρακτσή).

Τον λόγο έλαβε η κυρία Τερζοπουλου, ρηχές απαντήσεις (είπε,) χρόνος ωρίμανσης χρειάζεται, ας βάλουμε πρώτα μια τάξη στην κεντρική Λαϊκή μας Αγορά. Πως μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς να έχει γίνει καμία προεργασία στο Δ.Σ., χωρίς να έχουμε τα πρώτα στοιχεία μιας προμελέτης από την τεχνική υπηρεσία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί μια ηλεκτρονική διαβούλευση, χωρίς το Δ.Σ. να έχει εγκρίνει μια πρόταση της Δημοτικής αρχής για  χρηματοδότηση του νέου έργου της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς, χωρίς να δούμε τον νέο κανονισμό. Θα είναι όπως της παλιάς. Θα δοθεί μια αισθητική στο χώρο, θα μπορούσε να είναι μια πρότυπη λαϊκή αγορά, γιατί στην κάτω και όχι στην άνω Πτολεμαΐδα, πολλά τα ερωτήματα!! Καταλήγοντας είπε, να έρθει διαφορετικά τυπωμένο και εμπλουτισμένο το ζήτημα σε μια επόμενη συνεδρίαση το θέμα.

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Καραβασίλης, μίλησε για την ανάγκη διαλόγου και την σημασία συμφωνίας σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Πόλη, μίλησε συγκεκριμένα για την κάτω Πτολεμαΐδα και την ίδρυση της εκεί, συμφώνησε στην Δεύτερη Λαϊκή Αγορά που αφορά την Κάτω Πτολεμαΐδα.

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Κοκκινίδης λέγοντας ότι συμφωνεί με την δημιουργίας δεύτερης αγοράς απλά να απαλειφθεί η προδικασμένη απόφαση για κάτω Πτολεμαΐδα και το σχέδιο να προχωρήσει κατόπιν διαβουλεύσεως με την κοινωνία.

Επιμύθιον

Με την πρόταση μεταφοράς της Λαϊκής αγοράς ανοίγει ένας τεράστιος κύκλος συμφερόμενων δυνητικών που εξυπηρετούνται, ακριβολογώ, όποιος γνωρίζει το χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας μπορεί να το καταλάβει, δεν ισχυρίζομαι νταλαβέρι, το απορρίπτω και ως εικασία, απλά εκ των πραγμάτων ανοίγει ένας κύκλος ανάδυσης συμφερόντων, πως θα κλείσει θα το δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Αγορά όπως σχεδιάστηκε η Πόλις, στο πρώτο οικιστικό σχέδιο ίδρυσης της,  είναι μία, τεράστια και αδιαίτερη, βρίσκεται στο κέντρο της Πόλεως συνεπικουρουμένη από τον σταυρό των δυο λεωφόρων, της Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, αυτό είναι το οικονομικό κέντρο της Πόλεως, ΕΝΑ, ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ, την πρώτη του καταστροφή έφεραν οι κύριοι Μαυρομάτης και Τζιούμαρης 1993 αν θυμάμαι καλά, με την καταστροφή του θηριώδους κτιρίου και την εμφύτευση εκεί του τερατουργήματος που υπάρχει σήμερα.

Έρχεται η δεύτερη καταστροφή, από τους ζηλωτές των.

Αν διαιρέσουμε την αγορά, αναιρούμε το σχέδιο και κατά συνέπειαν την φυσιογνωμία της μοντέρνας σχεδιασμένης Πόλης μας.

Ο Πολεοδόμος κύριος Πλακεντάς, ο οποίος δεν γνωρίζει πως θα είναι η νέα Λαϊκή που θέλει να δημιουργήσει και ζει στο όνειρο μιας εικασίας, θα συναντήσει σύντομα τον φυσικό Δικαστή του, που δεν είναι άλλος από την Ιστορία.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021