Παρασκευή 10  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐδα: Με κλήρωση οι μαθητές για την Α’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ 

Πτολεμαΐδα: Με κλήρωση οι μαθητές για την Α’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ 

Πτολεμαΐδα: Με κλήρωση οι μαθητές για την Α’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ.     

Πρωτόγνωρες διαδικασίες εξελίχθηκαν στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, όταν 72 μαθητές, που επιθυμούσαν να φοιτήσουν από τη Νέα Σχολική χρονιά στο εν λόγω Σχολείο μπήκαν σε κλήρωση, αφού λόγω της ανεπάρκειας κτιριακών υποδομών, θα έπρεπε να ενταχθούν στην Α’ Λυκείου μόνον οι πενήντα.
 
Η κλήρωση προήλθε ύστερα από συνεννόηση του 2ου ΕΠΑΛ με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Κοζάνης  και το Υπουργείο Παιδείας και διεξήχθη παρουσία γονέων, με τον Διευθυντή του Σχολείου Ηλία Σβώλη να επικαλείται λόγους σχετικά με τις ελλείψεις αιθουσών αλλά και για να μην επαναληφθεί η εικόνα των προηγούμενων ετών, να παραδίδονται δηλαδή τα μαθήματα   στο προαύλιο, στις αποθήκες, στο γυμναστήριο, και σε άλλους χώρους. Οι υπόλοιποι 26 μαθητές, που δεν τους ευνόησε η κλήρωση θα πρέπει να επιλέξουν για τον πρώτο χρόνο της φοίτησης τους στο Λύκειο, είτε το 1ο ΕΠΑΛ της πόλης είτε τα Γενικά Λύκεια όπου τα μαθήματα είναι κοινά, κι εφόσον, την επόμενη χρονιά θα ήθελαν να μετεγγραφούν στο 2ο ΕΠΑΛ, να το πράξουν έγκαιρα.
 
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων Θεοδώρα Σπυροπούλου, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη που προκάλεσε την διαμαρτυρία των γονέων, χωρίς εναλλακτική λύση, και, ερωτηθείσα, για  απαντήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής, τόνισε, ότι «σε δύο χρόνια θα δουν τι θα γίνει με το οικόπεδο που έχουν υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό. Τα δύο χρόνια του οικοπέδου και μέχρι να γίνει το Σχολείο θα πάει δέκα χρόνια».
 
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021