Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΝΥΜΦΑΙΟ: ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΝΥΜΦΑΙΟ: ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Από το καλοκαίρι κάτοικοι και φορείς είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατασκευή του αιολικού πάρκου, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα.
 
Ξεκίνησε η αποχώρηση των μηχανημάτων για την κατασκευή του αιολικού πάρκου στη θέση Αερορράχη στο Νυμφαίο Φλώρινας.
 
Σύμφωνα με το ertnews.gr, από το καλοκαίρι κάτοικοι και φορείς είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατασκευή του αιολικού πάρκου, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εταιρεία.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μπλόκου Νυμφαίου:
 
«Τίτλοι Τέλους
 
Ήταν ένας αγώνας συλλογικός. Στο Μπλόκο Νυμφαίου βρέθηκαν ενωμένες όλες οι κοινωνικές τάξεις, οι ιδεολογίες και τα επαγγέλματα τής περιοχής. Όπως μια μεταξωτή κλωστή τις χάντρες τού κομπολογιού, έτσι μάς ένωσε η επιμονή μας στην λογική, ενάντια στην αλόγιστη εκμετάλλευση τού τόπου μας.
 
Σ’ εκείνη την στροφή βάλαμε πλάτες κτηνοτρόφοι και αγρότες, τουριστικοί επαγγελματίες και δικηγόροι, φοιτητές και δάσκαλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, παπάδες, ταβερνιάρηδες, συνταξιούχοι κλπ… κλπ… Κάποιοι επί τόπου κόντρα στα γυμνασμένα παλικάρια τής ΟΠΚΕ, άλλοι στα δικαστήρια απέναντι στους επενδυτές και μερικοί στα παρασκήνια τής πολιτικής. Όλοι συνεισφέραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε!
 
Κι όταν το Μπλόκο κόντεψε να γίνει ανάμνηση, όταν οι φαγάνες κόντεψαν να βγάλουν ρίζες στην είσοδο τού “εργοταξίου”, εκεί που πολλοί πίστεψαν πως μάταιος ήταν ο αγώνας μας, ήρθε η στιγμή τής αποχώρησής τών μηχανών!
 
Δεν προλάβαμε να συγκεντρωθούμε στο γνωστό μας σημείο για να τις αποχαιρετήσουμε. Δεν προλάβαμε ν’ απαθανατίσουμε την στιγμή. Ας είναι…
 
Αν και ήθελα να βρεθώ επί τόπου για να ρωτήσω σ’ εκείνον τον χειριστή και αφεντικό τής φαγάνας με τα απαξιωτικό χαμόγελο και τα ειρωνικά του σχόλια για τον αγώνα μας, (δανειζόμενος την ερώτηση από τον Γ. Σεφέρη): «Την στιγμή που φεύγανε κοιτώντας την λωρίδα τών κομμένων δέντρων και τα πεσμένα σαν κορμούς επενδυτικά τους σχέδια, δεν ένοιωσε μια γεύση από σκατά στο στόμα του;»
 
Φίλες και φίλοι, παίδες τών ονείρων κι όσοι μάς στηρίξατε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εκ μέρους τού Μπλόκου Νυμφαίου: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!».
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021