Σάββατο 20  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Καστοριά: Συνελήφθη ο γιος της ηλικιωμένης στο Δενδροχώρι – Το «λάθος» στην κατάθεση που κίνησε υποψίες

Καστοριά: Συνελήφθη ο γιος της ηλικιωμένης στο Δενδροχώρι – Το «λάθος» στην κατάθεση που κίνησε υποψίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της ηλικιωμένης στο Δενδροχώρι Καστοριάς.

Η άτυχη γυναίκα πιθανότατα βρέθηκε το Σάββατο θαμμένη κοντά στο γήπεδο Δενδροχωρίου Καστοριάς, με το γιο της να έχει δηλώσει την εξαφάνισή της.

Και λέμε πιθανότατα γιατί νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα δεν έχει γίνει ταυτοποίηση, και δεν είναι καν σαφές αν ανήκουν τα οστά σε άνθρωπο ή σε ζώο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της τώρα συνελήφθη για ψευδή κατάθεση. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του και σε ερώτηση για την εξαφάνισή της είπε άλλη ημερομηνία από αυτή που είχε δηλώσει αρχικά.

Ο γιος της, όταν δήλωσε την εξαφάνιση στις 16/9, είπε πως είχε να δει τη μητέρα του από την Πέμπτη 15/9.

Αφού λοιπόν βρέθηκε το πτώμα και πήγε να καταθέσει και τον ρωτούσαν, είπε πως έχει να τη δει 10 μέρες. Άρα πιο πριν από τις 15/9. Έτσι τον συνέλαβαν για ψευδή κατάθεση, και θα καταθέσει ξανά τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Η εύρεση του πτώματός της κοντά στο γήπεδο στο χωριό αυτό της Καστοριάς σήμανε συναγερμό, και σόκαρε την κοινωνία.

«Έχουν σταλεί για ταυτοποίηση τα οστά»

Ο ιατροδικαστής Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Φούντος, δηλώνει στο newsit.gr πως «ουσιαστικά μόνο το κρανίο υπήρχαν στο σημείο μαζί με δυο-τρια κοκκαλάκια.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ταυτοποίηση, αν είναι τα οστά της ηλικιωμένης η όχι” λέει μιλώντας στο newsit.gr  Αναφέρει ότι έφτασε στο σημείο χθες το βράδυ και επισημαίνει ότι “βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας.

Εκεί θα γίνει ταυτοποίηση του DNA, αν είναι ή αν δεν είναι της ηλικιωμένης γυναίκας. Στέλνουν τα δείγματα στην Αθήνα στα εργαστήρια της αστυνομίας. Πήραμε τα σωστά δείγματα οστών κυρίως από το κρανίο και από τα μακρά οστά που βρέθηκαν. Είναι αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου γιατί ουσιαστικά υπάρχει μόνο το κρανίο και δύο με τρία κοκκαλάκια”.

Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είναι “να διαμελίστηκε από κάποιο σαρκοφάγο ζώο γιατί έχουν σκορπίσει τα κόκκαλα. Ούτε πιστοποιητικό θανάτου δεν μπορούμε να εκδώσουμε γιατί προς το παρόν είναι αγνώστων στοιχείων. Λογικά αναμένουμε να γίνει ταυτοποίηση μέσα στην εβδομάδα».

Πρόκειται για δύσβατο σημείο, όπως φαίνεται και στην εικόνα του newsit.gr.

“Εδώ είμαστε μια μικρή κοινωνία. Όλοι γνωριζόμαστε. Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα” λέει, μιλώντας στο newsit.gr κάτοικος της περιοχής. Και προσθέτει ότι “ακόμα όλοι είναι στα χαμένα εδώ. Εμείς εδώ στο χωριό και στον νομό πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο να γίνεται» λέει κάτοικος στο newsit.gr.

 newsit.gr.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021