Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

 

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

 

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

 
 

Λίγο νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ζωή και είχε στοχοποιήσει τον κ. Δημητριάδη ήταν οι λόγοι της παραίτησής του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν σχετίζεται με την υπόθεση για το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.

 

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία. Σπούδασε νομική στο Queen Mary and Westfield College, University of London και συνέχισε τις σπουδές του στο City Business School στον τομέα της ναυτιλίας, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών. Εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με θέμα το «Διεθνές Εμπόριο και η Πετρελαϊκή Κρίση».

Είναι επίσης κάτοχος πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής (Public Policy Analysis) από το London School of Economics.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε ως δικηγόρος σε κορυφαία Ελληνικά δικηγορικά γραφεία όπως τα γραφεία του «Μπιτσαξής και Συνεργάτες» καθώς και
στο δικηγορικό γραφείο του Απόστολου Μαυραγάνη. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί και στο νομικό γραφείο της Alpha Bank. Το 2008 ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο, «Δημητριάδης Γρηγόρης και Συνεργάτες», το οποίο ειδικεύεται σε εμπορικό, φορολογικό, ποινικό και οικονομικό δίκαιο, καθώς και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Το 2013 εργάστηκε ως Σύμβουλος του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και ήταν υπεύθυνος για τα νομικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα του Υπουργού.

Μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση Αρχηγού της Αντιπολίτευσης, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου υπεύθυνος για την πολιτική αλλά και εκλογική στρατηγική του κόμματος μέχρι και τις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου του 2019 όπου και εκλέχθηκε Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.

Από τον Ιούλιο του 2019 υπηρετεί ως Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως σύμβουλος και διευθυντής του Πρωθυπουργού καθοδηγεί, επιβλέπει, συντονίζει και διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, την επιχειρησιακή και επιτελική λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου και λειτουργεί ως ύπατος συντονιστής των νομοθετικών, πολιτικών και επικοινωνιακών ενεργειών του Πρωθυπουργού.

 
 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021