Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιατί η ΡΑΕ έστειλε τελεσίγραφο σε τρεις εταιρείες προμήθειας ρεύματος

 

Την ερχόμενη Δευτέρα εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, η ΡΑΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των εταιρειών που συνεχίζουν να παραπλανούν τους καταναλωτές όσον αφορά στα τιμολόγια του ρεύματος.

Όπως γνωστοποίησε χθες η ανεξάρτητη αρχή, οι τρεις εταιρείες εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, να παραπλανούν τους καταναλωτές στις διαφημιστικές τους καμπάνιες καθώς παρουσίαζαν την κρατική επιδότηση των 0,337 ευρώ/MWh ως δική τους εκπτωτική πολιτική.

Οι τρεις εταιρείες καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε αναθεώρηση της εμπορικής τους πολιτικής ώστε να μην παραπλανούν τους καταναλωτές καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους.

Εκτός όμως από τις τρεις εταιρείες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δημοσιοποίησή του ονόματός τους για την παράβαση της παραπλάνησης των καταναλωτών, η ΡΑΕ χθες προχώρησε στη δημοσιοποίηση του ονόματος μιας εταιρείας, με θετική αναφορά.

Συγκεκριμένα η ΡΑΕ δημοσιοποίησε το όνομα της εταιρείας Protergia, η οποία σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή υιοθέτησε πλήρως και τεκμηριωμένα το υπόδειγμα που όρισε ο ρυθμιστής όσον αφορά στους λογαριασμούς κατανάλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΡΑΕ αποβλέποντας στην ενίσχυση της διαφάνειας και την ενδυνάμωση των καταναλωτών, εξέδωσε απόφαση μέσω της οποίας θέσπισε κατευθυντήριες οδηγίες για την την υιοθέτηση από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας ΧΤ πρότυπων εγγράφων για την "Αίτηση Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ΧΤ" και τον "Λογαριασμό Κατανάλωσης ΧΤ".

Επιπλέον, η ΡΑΕ, αποσκοπώντας στην αποτελεσματική εφαρμογή των αρχών της διαφάνειας, της ακρίβειας και της ευχερούς κατανόησης τόσο κατά το προσυμβατικό στάδιο όσο και κατά την εκτέλεση της σύμβασης, προς όφελος των καταναλωτών, στην παροχής θετικού κινήτρου προς τους Προμηθευτές καθώς και στην προαγωγή του υγιούς ανταγωνισμού, έθεσε σε εφαρμογή την πρωτοβουλία "Θετική Αναφορά".

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η ΡΑΕ θα ανακοινώνει σε μηνιαία βάση τα στοιχεία των Προμηθευτών που έχουν υιοθετήσει πλήρως τα θεσπιζόμενα πρότυπα έγγραφα.

https://energypress.gr/news/giati-i-rae-esteile-telesigrafo-se-treis-etaireies-promitheias-reymatos



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021