Πέμπτη 25  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η κρατούμενη στη Ρωσία Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών

Η κρατούμενη στη Ρωσία Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών

 
 

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είναι προφυλακισμένη εδώ και έξι μήνες στη Ρωσία, κρίθηκε σήμερα ένοχη απ' το δικαστήριο για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης.

Νωρίτερα οι εισαγγελείς είχαν προτείνει στην έδρα του δικαστηρίου να καταδικάσει την αθλήτρια σε φυλάκιση εννιάμισι ετών.

Η δικαστής Άννα Σοτνίκοβα είπε ότι ο χρόνος κράτησης της Γκράινερ από τη σύλληψή της τον Φεβρουάριο θα μετρούσε στην ποινή.

Η Γκράινερ στο άκουσμα της ετυμηγορίας αντέδρασε με ένα κενό βλέμμα στο πρόσωπό της.

Κατά την αυλαία της δίκης, σήμερα, η δικαστής είπε ότι η 31χρονη έφερε παράνομα ναρκωτικά στη Ρωσία.

Πριν ανακοινωθεί η ασυνήθιστα γρήγορη ετυμηγορία, η Γκράινερ άσκησε τελική έφεση στο δικαστήριο. Είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει το νόμο φέρνοντας φυσίγγια ατμίσματος με λάδι κάνναβης στη χώρα όταν πέταξε στη Μόσχα τον Φεβρουάριο για να παίξει μπάσκετ στην Αικατερινούπολη.

Η υπόθεση έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της διπλωματίας ΗΠΑ-Ρωσίας. Πριν από την έναρξη της δίκης της τον Ιούλιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στην αθλήτρια ως «αδικαιολόγητα κρατούμενη», κινώντας την υπόθεσή της υπό την επίβλεψη του ειδικού προεδρικού απεσταλμένου του για υποθέσεις ομήρων, ουσιαστικά του κύριου διαπραγματευτή ομήρων της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα, σε μια εξαιρετική κίνηση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, προτρέποντάς τον να αποδεχθεί μια συμφωνία βάσει της οποίας η Γκράινερ και ο Πολ Γουίλαν, ένας Αμερικανός φυλακισμένος στη Ρωσία με καταδίκη για κατασκοπεία, θα αποφυλακίζονταν. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε ως «απαράδεκτες» την ετυμηγορία και την ποινή της αθλήτριας.
«Καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως για να μπορεί να είναι με τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τους συμπαίκτες της», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να φέρει στο σπίτι τη Γκράινερ και τον Πολ Γουίλαν, έναν Αμερικανό φυλακισμένο στη Ρωσία για κατασκοπεία.

Έξω από το δικαστήριο, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Ρουντ, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «λάθος δικαιοσύνης».

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/354530_i-kratoymeni-sti-rosia-mpritnei-gkrainer-katadikastike-se-katheirxi-ennea-eton
Pixual Logo



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021