Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Η απάντησις του προέδρου των Ποντίων στην αποχώρηση των βουλευτών Μαγνησίας

 Η απάντησις του προέδρου των Ποντίων στην αποχώρηση των βουλευτών Μαγνησίας

Ο κ. Περκουλίδης ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφέρθηκε σε κόμματα, αλλά σε διαχρονικές αντιλήψεις της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα και απέδωσε τις αποχωρήσεις σε… παρεξήγηση και πολιτικά παιχνίδια.
«Δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε θέμα. Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στις απόψεις των συμπολιτεύσεων και αντιπολιτελυσεων διαχρονικά. Δεν αναφέρθηκε ούτε κυβέρνηση, ούτε Μητσοτάκης. Το θέμα είναι η μη αναγραφή της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής στα σχολικά βιβλία. Ποιος ευθύνεται γι΄ αυτό; Αποχωρεί η κ. Μακρή, ως υφυπουργός Παιδείας δίχως να λάβει υπόψιν ότι ένα παιδί που τελειώνει το σχολείο, δεν ξέρει που είναι ο Πόντος και η Σμύρνη;
Δεν χαϊδεύουμε αυτιά εμείς. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Αυτοί μας χρωστάνε. Τους απαντάμε να αγωνιστούν οι Κυβερνήσεις, όποια κι αν είναι, για την υποστήριξη της διενθούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δεν είμαστε λαός λωτοφάγων. Να μπει η ιστορία στα βιβλία των σχολείων. Εγώ σε προσωπικό επίπεδο δεν το κατάλαβα κιόλας ότι αποχώρησαν. Γιατί δεν έφυγε ο κ. Μπουκώρος για παράδειγμα; Δεν αναφέρθηκα σε κανένα κόμμα. Μόνο σε διαχρονικές αντιλήψεις στην Ελλάδα σε συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις που διακατέχονται από φιλοΚεμαλισμό. Εμείς υπηρετούμε την αλήθεια της ιστορίας. Δε χαϊδαύουμε αυτιά. Δε μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Ο Πόντος είναι υπεράνω όλων. Δεν υπάρχει ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ ούτε ΚΙΝΑΛ. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δε βοηθούν στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Η αλήθεια είναι σκληρή και πρέπει να ακούγεται» είπε μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο κ. Περκουλίδης.
Δείτε τι προηγήθηκε εδώ
 
Βόλος: Αποχώρησαν η Υφυπουργός Παιδείας και κυβερνητικοί βουλευτές από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των ΠοντίωνΤη δική του απάντηση δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, μιλώντας αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί, στη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Ιωνία Βόλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κωνσταντίνου Περκουλίδη, αποχώρησαν από την εκδήλωση η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Λιούπης και Κ. Μαραβέγιας.
Επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο μνημείο των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου, όταν ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Περκουλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην παρουσία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, καταγγέλοντας τη στάση του, στο σημείο που δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο όνομα της Τουρκίας, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός για τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν.
[αδ]
Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και όλοι οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Την ώρα που ο κ. Περκουλίδης αναφέρθηκε στη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού, τόσο η Υφυπουργός όσο και οι βουλευτές Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας αποχώρησαν από την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούστηκαν.
Η κ. Μακρή σε δήλωσή της αμέσως μετά ανέφερε:
«Σε εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφιερωμένη στην Ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, μια εκδήλωση που μας ενώνει όλες και όλους απέναντι σε κάθε μορφή και έκφραση μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού, κάποιοι επέλεξαν, με τον λόγο τους, να αλλοιώσουν το μήνυμα, να αποδυναμώσουν, με άκυρα σχόλια, την ουσία και να αποπροσανατολίσουν από το ιερό χρέος του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αυτήν την συμβολική ημέρα αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, μικρότεροι των προσδοκιών, φτωχότεροι στο πνεύμα και στην ομοψυχία».
 
 

Πηγή: thenewspaper.gr

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021