Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αίτημα Λαικής Συσπείρωσης για θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ της 18/5/2022

Αίτημα Λαικής Συσπείρωσης για θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ της 18/5/2022

ΘΕΜΑ : Παραμονή στην εργασία συμβασιούχων covid που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Από την άνοιξη του 2020 με την έναρξη της πανδημίας έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου λόγω covid και όλο αυτό το διάστημα δίνονται παρατάσεις στις συμβάσεις τους. Σήμερα χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση έρχεται να «τελειώσει» αυτούς τους εργαζόμενους για να μην μπορέσουν κάποιοι να συμπληρώσουν τους 24 μήνες εργασίας, κάτι που δίνει την προοπτική να γίνουν αορίστου χρόνου. Το Υπουργείο Εσωτερικών με τη λήξη της σύμβασης 31 Μάρτη έδωσε 2μηνη παράταση και όχι σε όλους. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που δήλωσε κυνικά το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, πως κάθε συμβασιούχος «μία μέρα πριν κλείσει το 24μηνο θα απολύεται».

Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι κράτησαν κυριολεκτικά όρθιους δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, εκτελώντας πολύ περισσότερα καθήκοντα από εκείνα για τα οποία προσλήφθηκαν και καλύπτοντας διαχρονικά κενά της δικαιούνται μόνιμη και σταθερή εργασία. Στον απολογισμό της Δημοτικής αρχής πριν λίγο καιρό όλοι οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων ανέφεραν την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει ειδικά σε ορισμένες ειδικότητες. Αντίστοιχες είναι και αναφορές από τα σωματεία εργαζόμενων για ελλείψεις προσωπικού.

Παρόλα αυτά κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι και ο Δήμος και οι δημοτικές επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να προσφέρουν το έργο τους προς τους δημότες. Το αίτημα αυτών των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας είναι να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επειδή ο χρόνος πιέζει, όπως και οι ανάγκες των εργαζόμενων, ζητούμε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα,  το οποίο σε πιθανή δικαστική προσφυγή να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων καθώς πράγματι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ η διακοπή των συμβάσεων θα δυσχεραίνει τη λειτουργία υπηρεσιών και δομών του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων..

Κοζάνη 17/5/2022



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021