Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Καστοριά: Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Καστοριά: Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, πραγματοποιούνται από τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Καστοριάς κατά το διάστημα 14-22 Μαΐου, σε συνεργασία με την Π.Ε. και τους Δήμους, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στην πόλη της Καστοριάς, θα γίνει εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στον χώρο του Εμπορικού Κέντρου (λαϊκή αγορά). Στις 11:00 π.μ. στον χώρο στάθμευσης του ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, με το Σύνολο Ποντιακής Λύρας. (Υπεύθυνος καθηγητής: Γιάννης Τσανασίδης. Επιμέλεια και ανάγνωση κειμένων: Θεόδωρος Παπαδόπουλος, φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου.)

Στο Άργος Ορεστικό, στο πλαίσιο της δράσης «Η φλόγα της μνήμης» που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος, θα γίνει συγκέντρωση στις 8:15 το βράδυ της Τετάρτης έξω από τον χώρο του Δημαρχείου και στις 8.30 η φλόγα θα ανάψει σε μικρά φαναράκια και θα ξεκινήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού. Στο σημείο θα γίνει ομιλία από τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου και θ΄ ακολουθήσει “ενός λεπτού σιγή” με υπόκρουση ποντιακής λύρας με μοιρολόι. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενιαίας δράσης των μελών του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων της καθ’ ημάς Ανατολής της ΚΕΔΕ, ώστε να δοθεί ένα συνολικό στίγμα για τον εορτασμό της επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας.

 

Πέμπτη 19 Μαΐου – Ημέρα μνήμης

Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Μ. Ναό Καστοριάς, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλινίκου και θα ακολουθήσει Μνημόσυνο για όλους τους Σφαγιασθέντες κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, στην Πλατεία Μακεδονομάχων (11:00 π.μ.), όπου θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.

thumbnail_genoktonia.png

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/kastoria-ekdiloseis-gia-tin-genoktonia-ton-pontion/

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021