Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

  Μία πρωτοφανής απόφαση προαγωγής εισαγγελέως με ανάρμοστο δικαστικό βίο προκαλεί ερωτήματα και εκθέτει το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

  Μία πρωτοφανής απόφαση προαγωγής εισαγγελέως με ανάρμοστο δικαστικό βίο προκαλεί ερωτήματα και εκθέτει το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

 Μία πρωτοφανής απόφαση προαγωγής εισαγγελέως με ανάρμοστο δικαστικό βίο προκαλεί ερωτήματα και εκθέτει το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.
Όπως αποκαλύπτει το Zougla.gr, η μέχρι σήμερα εισαγγελέας  Πρωτοδικών Πειραιά Βικτωρία Μαρσιώνη, τιμωρημένη τον Ιανουάριο του 2021 από το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης που υποτίθεται ότι υπηρετεί, προήχθη την Παρασκευή με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σε Αντεισαγγελέα Εφετών.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-05-14_082827.jpg
Η προαγωγή επισφραγίστηκε και μάλιστα ομοφώνως μετά από εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή.  Τις… συστάσεις της κας Μαρσιώνη έχει κάνει εδώ και χρόνια σε αναλυτικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ το Zougla.gr.
image.jpg
Γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα ψευδώνυμα  «Νaya Vernikou» και «Liza Lizaki» η «επιβραβευθείσα» με προαγωγή εισαγγελική λειτουργός, δεν πόσταρε μόνο προκλητικές φωτογραφίες με τσάντες  Louis Vuitton και Christian Louboutin… αναρτούσε και ανάρμοστα σχόλια  για συναδέλφους της που χειρίζονταν εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις στοχοποιώντας τους,  εξυμνούσε τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη και φωτογραφιζόταν σε ευτελείς για εισαγγελικό λειτουργό πόζες στο γήπεδο Καραϊσκάκη κρατώντας στα χέρια το κύπελλο του Ολυμπιακού, παρέα με τον διευθυντή του σταδίου Βασίλη Βασιλειάδη στις VIP θέσεις.
«Τα παιδιά του Πειραιά»
Ο βίος και η πολιτεία της κας Μαρσιώνη την έχουν «κατατάξει» σε ομάδα-κλίκα που επιφανείς λειτουργοί της Δικαιοσύνης αποκαλούν «τα παιδιά του Πειραιά».
Τον Ιανουάριο του 2019 με ένα πρωτοφανές σκεπτικό , ως εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά η  διατελέσασα και αθλητική εισαγγελέας Πειραιά Βικτώρια Μαρσιώνη, αρχειοθέτησε μήνυση σε βάρος στενών συνεργατών του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία σχετίζεται με το ζοφερό παρασκήνιο της υπόθεσης του «Νoor1». Εξ’ ου και η θριαμβευτική πόζα με το τρόπαιο του ΟΣΦΠ ανά χείρας…
Για τις αναρτήσεις αυτές με τα καθαρά εθνικιστικά,  σεξιστικά και υβριστικά σχόλια  - και την αρχειοθέτηση τμήματος της υπόθεσης του «Noor1»,  η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε δώσει εντολή να ελεγχθεί πειθαρχικά η Βικτωρία Μαρσιώνη και να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία.
Πρόκειται για την ίδια εισαγγελική λειτουργό που αρχειοθέτησε μήνυση για υποκλοπή συνομιλίας από τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Την καταγγελία είχε κάνει ο επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης, σύμφωνα με τον οποίο άνθρωποι του προέδρου της πειραϊκής ομάδας τον είχαν πλησιάσει και του είχαν ζητήσει να καταθέσει ότι η εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor1» ήταν προϊόν σκευωρίας. Στο έωλο σκεπτικό της εισαγγελέως αναφερόταν ως επιχείρημα για την αρχειοθέτηση ότι ένας δικηγόρος δεν μπορεί να διαπράξει το ποινικό αδίκημα της παράνομης υποκλοπής καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει τις συνέπειες του νόμου…
Μέσω του ψεύτικου προφίλ «Νaya Vernikou» τοποθετούνταν πολιτικά, χλεύαζε αποφάσεις της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαρακτήριζε «κυβέρνηση δοσίλογων» ενώ είχε προχωρήσει και σε προσωπικά, ειρωνικά σχόλια για τη μητέρα του Αλέξη Τσίπρα ποστάροντας και φωτογραφία της.
Μετά απ΄ όλα αυτά η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός, αν και πέρυσι παρελήφθη από τις προαγωγές, φέτος θριάμβευσε και το όνομά της φιγουράρει μάλιστα πρώτο στη λίστα των νεοεκλεγέντων αντεισαγγελέων εφετών.
Πρόκειται για «τιμητική» επιλογή του προσώπου και των πεπραγμένων του που δεν συνάδουν με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας και γι’ αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε κύκλους της Δικαιοσύνης.
Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που μιλούν για  «καραμπόλα» στην κούρσα της επιλογής με άλλο  συνάδελφό της, που είχε ως αποτέλεσμα να «κερδίσει» την προαγωγή η τιμωρημένη πειθαρχικά εισαγγελική λειτουργός. 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021