Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο Πορτοσάλτε δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει πως ένας συνταγματολόγος ψήφισε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο Πορτοσάλτε δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει πως ένας συνταγματολόγος ψήφισε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

 
"Ο Πορτοσάλτε δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει πως ένας συνταγματολόγος ψήφισε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Εμμονή του έγινε του Άρη Πορτοσάλτε το όνομα του Ξενοφών Κοντιάδη, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Προέδρου του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου,
γι΄αυτό και το επανέλαβε καμία 30αρια φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο ΣΚΑΙ.

Ο Πορτοσάλτε δεν μπορούσε να χωνέψει το πώς ο κ. Κοντιάδης,  ως συνταγματολόγος, δικηγόρος και πανεπιστημιακός τόλμησε να αντιταχθεί στην πανεπιστημιακή αστυνομία γι΄αυτό και αναρωτιόταν συνεχώς ποιος είναι, αν είναι μέλος σε κάποιο κόμμα ή αν συμβουλεύει κάποιον πολιτικό αρχηγό.

Διότι για τον κ. Πορτοσάλτε όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση, τότε σίγουρα είναι μέλος σε κάποια άλλη παράταξη. Μόνο αυτή είναι η εξήγηση που μπορεί να δοθεί.

Ο ίδιος ο Ξενοφών Κοντιάδης δημοσιοποίησε το περιστατικό αυτό στο λογαριασμό του στο facebook επισημαίνοντας πως ετοιμάζει «μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων (μήπως χρειαστεί και δήλωση μετανοίας φοβάμαι) για να ησυχάσει ο άνθρωπος–και βέβαια επικοινώνησα με το ΣΚΑΙ για να δώσω το τηλ μου αν θέλει να του πω τα πάντα για μένα και να αρχίσει μια ωραία φιλία». Συμπλήρωσε δε στη συνέχεια, πως τελικά ο Άρης Πορτοσάλτε επικοινώνησε με τον ίδιο και μάλιστα δεν μπορούσε με τίποτα να πιστέψει πως μειοψήφησε η Ολομέλεια του ΣτΕ αφού όπως επέμενε ο «γαλάζιος» δημοσιογράφος πρόκειται για… Ολομέλεια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κοντιάδη για το περιστατικό 
«Ο κ. Προτοσάλτε είπε πριν από λίγο στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ καμιά 30αριά φορές το όνομά μου, ρωτώντας τους συνομιλητές του πού ανήκω πολιτικά, αν είμαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αν συμβουλεύω κάποιον πολιτικό αρχηγό, αν κάποιο κόμμα υιοθετεί τις απόψεις μου περί πανεπιστημιακής αστυνομίας κλπ, επειδή τόλμησα ως συνταγματολόγος, δικηγόρος και πανεπιστημιακός να αντιταχθώ στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ετοιμάζω μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων (μήπως χρειαστεί και δήλωση μετανοίας φοβάμαι) για να ησυχάσει ο άνθρωπος–και βέβαια επικοινώνησα με το ΣΚΑΙ για να δώσω το τηλ μου αν θέλει να του πω τα πάντα για μένα και να αρχίσει μια ωραία φιλία. Ευελπιστώ να λάβω και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να βρω δουλειά και να βγάλω διαβατήριο.
ΥΓ. Μόλις μου τηλεφώνησε…Οταν του είπα ότι δεν είμαστε με τους “μπαχαλάκηδες” (μπας και βρούμε λεξιλόγιο επικοινωνίας) ούτε εγώ ούτε οι 6 δικαστές που μειοψήφησαν, εξεπλάγη, εξερράγη: “Μα αφού είναι Ολομέλεια, πώς υπάρχει μειοψηφία;” με ρώτησε επίμονα. “Αφού είναι Ολομέλεια”, επέμεινε, “δεν μπορεί να υπάρχει μειοψηφία, Ολομέλεια σημαίνει όλοι”. Τα παιδιά στο γραφείο που με άκουγαν να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι και στην Ολομέλεια υπάρχει μειοψηφία, έπεσαν κάτω…»
 

 

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021