Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων  και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας - ΣΕΥΠΕ - Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Κοζάνης

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας - ΣΕΥΠΕ - Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Κοζάνης

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων

και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

-ΣΕΥΠΕ-

 

Τα κέρδη τους – Οι ζωές μας

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Ιούνη στην κεντρική πλατειά Κοζάνης 19:00μμ

 

Το ΔΣ του ΣΕΥΠΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς. Να σταθούμε με αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα της πράσινης ανάπτυξης. Καταγγέλλουμε τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που δρώντας κατασταλτικά και με υπερβάλλοντα ζήλο χτύπησαν και να συνέλαβαν σαν κοινούς εγκληματίες τους κατοίκους της περιοχής, ηλικιωμένους αλλά και νέους εργαζόμενους, αλληλέγγυους φοιτητές που βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Το έγκλημα τους, ο αγώνας που δίνουν για να μην καταστραφεί ο τόπος τους για τα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και φυτεύουν στα χωράφια και στα βουνά μας φωτοβολταϊκά και κάθε είδους ανανεώσιμες πήγες ενεργείας.

Από την μια μας τάζουν πράσινη ανάπτυξη στο όνομα της σωτηρίας του περιβάλλοντος και από την άλλη καταστρέφουν τα βουνά και τα χωριά μας για να τσιμεντάρουν και να τοποθετήσουν κάθε είδους ΑΠΕ. Αδιαφορούν για την βιοποικιλότητα της περιοχής. Μας τάζουν φθηνό ρεύμα που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και αντί για αυτό τρομάζουμε κάθε φορά που ανοίγουμε τους λογαριασμούς.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για τα ακόμα χειρότερα που έρχονται ξέρουμε καλά και την αιτία και αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Έχουν όλα ονοματεπώνυμο και υπογραφές. Είναι η απολιγνιτοποίηση και η παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής στα μονοπώλια των ΑΠΕ, που διαχρονικά προώθησαν και προωθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες άλλωστε συνδιαμορφώνουν. Είναι το χρηματιστήριο ενέργειας που μετατρέπει το αγαθό της ενέργειας σε μπίζνα και κέρδη για λίγους αδιαφορώντας για την ζωή του λαού.

Ο αγώνας ενάντια στην παράδοση της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους πρέπει τώρα να δυναμώσει κι άλλο, να γίνει υπόθεση όλων των μαζικών φορέων του λαού της περιοχής, να σταλεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως οι αγώνες δεν καταστέλλονται, οι αγωνιστές που υπερασπίζονται την ζωή τους δεν τρομοκρατούνται.

Διεκδικούμε :

  • Όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Καλαμιά, στην Γαλατινή και ανεμογεννητριών στο Μπούρινο.
  • Όχι στην άναρχη και χωρίς μέτρο εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών. Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
  • Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες τα φωτοβολταϊκά και τις βάσεις και τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους.
  • Να μην καταστραφεί περιβαλλοντικά ο τόπος μας και η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή για τα κέρδη των «πράσινων αρπακτικών».
  • Κατάργηση των πράσινων τελών ΑΠΕ και του χρηματιστηρίου ενέργειας.
  • Μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες.

Πτολεμαΐδα 31/05/2023



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021