Πέμπτη 25  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η ανατροπή των συσχετισμών – Είμαστε κόμμα εξουσίας, οχι συμπλήρωμα της Δεξιάς (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η ανατροπή των συσχετισμών – Είμαστε κόμμα εξουσίας, οχι συμπλήρωμα της Δεξιάς (Video)

 

«Στόχος μας είναι η ανατροπή των συσχετισμών. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, το βράδυ της Τρίτης στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. «Είμαστε κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα της Δεξιάς» διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε ότι «Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης».

«Θεωρώ αλαζονικό και δείχνει έπαρση αυτό που λέει ο κύριος Μητσοτάκης, να θεωρεί δεδομένη την ετυμηγορία των του ελληνικού λαού. Όπως και να θεωρεί ότι σε αυτές τις εκλογές τρέχει μόνος του», σημείωσε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Όσο για το πώς αισθάνθηκε τη βραδιά των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «Δεν θα κρυφτώ. Συμμετέχω στην πολιτική αλλά δεν είμαι μηχανή. Σκέφτηκα την παραίτηση. Ήταν το πρώτο συναίσθημα και δεν ήταν φευγαλέο. Με βασάνισε αρκετές ώρες. Όταν ξεπέρασα το σοκ, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω. Δεν έχω δικαίωμα απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο 1 εκατ. που μας ψήφισε και να τους αφήσω μόνους σε μια δύσκολη στιγμή. Υπερίσχυσε το να σταθούμε στα πόδια μας, και να δώσουμε μια νέα μάχη. Το σκορ της προηγούμενης κάλπης δεν μετράει στις επόμενες. Θα ήθελα να το παρομοιάσω με αθλητικούς όρους, δεν είναι επαναληπτικός αγώνας, αλλά η δεύτερη προσπάθεια ενός άλτη που έβαλε ψηλά τον πήχη, πέρασε από κάτω και τώρα πρέπει να βρει ψυχολογία να τον περάσει», ανέφερε.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ερώτημα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Πώς και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος. Εμείς θέλουμε εργασιακή ασφάλεια και δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια, να μην γίνουν πλειστηριασμοί», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε συμπλήρωμα. Δεν έχουμε άλλο στόχο παρά μόνο να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για ανάσα και στήριγμα για την κοινωνία. Ο στόχος μας είναι να μην σβήσει η ελπίδα για δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν έχω κανένα λόγο να ανταγωνιστώ το ΠΑΣΟΚ. Είχαν ευκαιρία όταν θέλαμε συνεργασία, γιατί άνοιξε τη συζήτηση με ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι και μια μορφή αλαζονείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές και διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Ναι, μας νίκησε αλλά θα πρέπει να σεβαστεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς βγάλαμε τα πλεονάσματα, εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και γνωρίζουμε τι σημαίνει δημοσιονομική ισορροπία. Διαστρεβλώνουν τα λόγια μας, εμάς το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο».

«Έχει τόσο κόστος να ρυθμίσεις την προστασία της πρώτης κατοικίας ή να ρυθμίσεις την εργασιακή ζούγκλα; Να καταργήσεις φραγμούς στην εκπαίδευση; Να δώσεις δυνατότητες αξιοπρέπειας σε νέους και ηλικιωμένους; Δεν έχουν μεγάλο κόστος αλλά απλώς είναι μια άλλη αντίληψη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021